foto: CAMERA PRESS/Mark Shenley / Vida Press
"Ja jūs lasāt šo ziņojumu, tad esmu miris," - mūžībā devies "Hells Angels" dibinātājs Sonijs Bārgers
Sonijs Bārgers.
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 30. jūnijs, 19:02

"Ja jūs lasāt šo ziņojumu, tad esmu miris," - mūžībā devies "Hells Angels" dibinātājs Sonijs Bārgers

Jauns.lv

83 gadu vecumā pēc cīņas ar vēzi miris motociklu kluba "Hells Angels" dibinātājs Sonijs Bārgers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ja jūs lasāt šo ziņojumu, tad esmu miris. Es lūdzu, lai šī ziņa tiktu publicēta tūlīt pēc manas aiziešanas. Esmu nodzīvojis ilgu un labu dzīvi, kas piepildīta ar piedzīvojumiem. Un man ir bijusi privilēģija būt daļai no pārsteidzoša kluba," lasāms viņa "Facebook" lapā.

Ziņojumā viņš arī atklāj, ka miris no vēža [zināms, ka bijis rīkles vēzis], bet uzsver, ka pēdējās dienās bijis kopā ar sievu un tuvajiem.

"Turiet augstu paceltu galvu, palieciet lojāli, palieciet brīvi un vienmēr novērtējiet godu," lasāms ieraksta noslēgumā.

Motociklu klubs "Hells Angels" nereti tiek dēvēts arī par noziedznieku bandu. Daudzas varas iestādes uzskata, ka klubs ir saistīts ar organizētu noziedzību.

Organizācijas dalībnieki gan ir nepārtraukti apgalvojuši, ka viņi ir tikai motociklu entuziastu grupa.

Jāteic gan, ka pats Bārgers vairākkārt iepinies nepatikšanās. 1973. gadā viņam tika piespriests 10 gadu ieslodzījums par narkotisko vielu un ieroča glabāšanu. Viņš tika atbrīvots nosacīti 1977. gada novembrī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

1987. gadā Bārgeru atkal arestēja saistībā ar apsūdzībām par narkotikām, ieročiem un sprāgstvielām.

Viņš tika turēts aizdomās arī par līdzdalību "Anchorage Hells Angels" prezidenta Džona Klīva Veba slepkavībā. Policija konfiscēja arī vairāk nekā 100 ieročus, 1 miljonu dolāru skaidras naudas un narkotikas. 1988. gada oktobrī Bārgers tika notiesāts, un viņam tika piespriests četru gadu cietumsods. Viņš tika atbrīvots 1992. gada novembrī pēc trīsarpus gadu atrašanās aiz restēm.

Bārgers bija uzrakstījis arī sešas grāmatas, tostarp savu autobiogrāfiju.