foto: Publicitātes
Pilotu akadēmijas studentiem pēc kļūšanas par "airBaltic" darbinieku lidsabiedrība segs atlikušo mācību maksu
Bizness un ekonomika
2022. gada 22. aprīlis, 11:07

Pilotu akadēmijas studentiem pēc kļūšanas par "airBaltic" darbinieku lidsabiedrība segs atlikušo mācību maksu

Jauns.lv

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" Pilotu akadēmija uzlabojusi maksājumu struktūru tās komerciālo pilotu apmācības programmai. Turpmāk pēc kļūšanas par uzņēmuma darbinieku "airBaltic" finansēs daļu mācību maksas, portālam Jauns.lv pastāstīja lidsabiedrības pārstāvji.

"airBaltic" Pilotu akadēmijas studentiem tagad būs jāsedz mācību maksa līdz privātās pilota licences iegūšanai, šīm izmaksām veidojot aptuveni 15 000 eiro. Pēc airBaltic pilotu novērtējuma saņemšanas un kļūšanas par uzņēmuma darbinieku lidsabiedrība nodrošinās finansējumu pārējām studijām.

"airBaltic" operatīvās vadības direktors Pauls Cālītis norāda, ka salīdzinoši augstā mācību maksa bijis ievērojams šķērslis topošajiem studentiem, lai viņi varētu pievienoties "airBaltic" Pilotu akadēmijai. 

Šobrīd kopumā airBaltic Pilotu akadēmijā ir 90 aktīvi studenti. Vairums studentu ir no Baltijas valstīm, taču ir arī studenti no citām Eiropas Savienības valstīm, tai skaitā Vācijas, Francijas, Somijas, Spānijas un Itālijas. Vairāk nekā 10% "airBaltic" Pilotu akadēmijas studentu ir sievietes.

"airBaltic" Pilotu akadēmija 6. maijā rīkos atvērto durvju dienu. Papildu informāciju var iegūt šeit

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 97,03% akciju, kamēr pārējiem akcionāriem pieder 2,97%. "airBaltic" savieno Baltijas reģionu ar vairāk nekā 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. "airBaltic" veic lidojumus ar 33 Airbus A220-300 lidmašīnām.