foto: Publicitātes foto
"airBaltic" atvērs jaunu bāzi Tamperē
Tūrisms
2021. gada 14. decembris, 12:42

"airBaltic" atvērs jaunu bāzi Tamperē

Jauns.lv

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" ziņo, ka 2022. gada maijā atvērs jaunu bāzi Tamperē, Somijā. "airBaltic" savienos Tamperi ar sešiem tiešajiem lidojumiem, kā arī turpinās veikt lidojumus uz Rīgu, Latvijā. Par to šodien tika paziņots īpašā preses konferencē Tamperē.

"airBaltic" atvērs jaunu bāzi Tamperē

gallery icon

Sākot no 2022. gada maija, "airBaltic" veiks tiešos lidojumus no Tamperes uz Oslo (Norvēģija) un Kopenhāgenu (Dānija), Frankfurti un Minheni (Vācija), kā arī saulainiem atpūtas galamērķiem – Malagu (Spānija) un Rodas salu (Grieķija).

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norāda: “Sperot soli ārpus Baltijas, mēs veicināsim mūsu izaugsmi nākotnē un ātrāku atgriešanos pie peļņas. Nākamgad mūsu flotei pievienosies astoņas jaunas lidmašīnas, un mēs piedāvāsim labāko savienojamību uz un no Rīgas, Tallinas, Viļņas, kā arī Tamperes. Tamperes reģionā dzīvo vairāk nekā 500 000 cilvēku, un mūsu dati liecina, ka pastāv pietiekams vietējais pieprasījums pēc gaisa ceļojumiem.”

Somijas lidostu operatora "Finavia" izpilddirektora vietnieks un lidostu tīklu vecākais viceprezidents Jani Jolkonens skaidro: “Mēs esam priecīgi redzēt, ka "airBaltic" demonstrē vēl lielāku uzticēšanos Tamperes-Pirkalas lidostai. Mēs uzņēmumā "Finavia" jau vairākus gadus esam sadarbojušies ar "airBaltic", un šīs jaunās bāzes atvēršana paceļ mūsu sadarbību jaunā līmenī. Tamperes-Pirkalas lidosta "Finavia" ir ļoti svarīga, un pēdējo gadu laikā mēs lidostas attīstībā esam investējuši gandrīz 20 miljonus eiro. Jaunā bāze nodrošinās iespēju "airBaltic" Eiropas maršrutiem piekļūt vietējiem biznesa un atpūtas ceļotājiem, kuri, kā mēs ceram, izmantos jaunos maršrutus.”

"airBaltic" simtgadē Latvijai dāvina lidmašīnu valsts karoga krāsās

gallery icon

Tamperes mēre Anna-Kaisa Ikonena saka: “Mēs esam priecīgi uzņemt "airBaltic" tās jaunajā bāzē Tamperē. Tamperes reģions ir strauji pieaugoša, starptautiska metropoles teritorija, un jaunie tiešie lidojumi ir svarīgi uzņēmumiem, tūrismam, starptautiskajiem talantiem, inovācijām un reģiona turpmākai izaugsmei. Tie stiprina mūsu savienojamību ar citām Eiropas pilsētām. Tamperes reģionam ir daudz ko piedāvāt gan biznesa, gan atpūtas ceļotājiem, un mēs esam priecīgi, ka šis reģions tagad ir vēl pieejamāks ceļotājiem no visas pasaules.”

Šobrīd "airBaltic" no Rīgas piedāvā tiešos lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem. Septembrī airBaltic sāka tiešos lidojumus no Rīgas uz saulaino Tenerifi (Spānija) un Dubaiju (Apvienotie Arābu Emirāti).