foto: Lufthansa Technik AG/Cover Image/ Vida Press
Kā izskatīsies "Lufthansa" lidmašīna bagātajiem ar bāru, diskotēku un pat balkonu?
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 26. novembris, 12:16

Kā izskatīsies "Lufthansa" lidmašīna bagātajiem ar bāru, diskotēku un pat balkonu?

Jauns.lv

Vācu lidmašīnu kompānija "Lufthansa Technik" ir izstrādājusi jaunu dizaina koncepciju "Explorer", kas pasažieriem gaisā nodrošinās pieczvaigžņu viesnīcas ērtības.

"Explorer" plāni tika prezentēti novembra sākumā Dubaijas gaisa kuģu izstādē.

"Lufthansa Technik" jauno lidmašīnu salīdzina ar jahtu, kas lido. "Tomēr atšķirībā no jahtas mūsu lidmašīna ļauj pasažieriem dažu stundu laikā nokļūt uz otru pasaules malu."

"Lufthansa Technik" prezentē dizaina koncepciju, kas pasažieriem gaisā nodrošinās pieczvaigžņu viesnīcas ērtības

gallery icon
19

Lidmašīnas centrā esošajā daudzfunkcionālajā atpūtas zonā būs sienās un griestos iebūvēta projekcijas sistēma, kas parādīs virtuālas dienas un nakts debesis, arhitektūras formas vai animētu zemūdens pasauli.

Attēli liecina, ka lidmašīnu naktī varēs pārveidot par klubu, kur varēs izdejoties diskotēkā. No atpūtas telpas viesi varēs nokļūt guļamistabās un viesu istabās, kas saskaņā ar lidmašīnas stāva plānu atradīsies lidmašīnas aizmugurē.

"Lufthansa Technik" sola, ka gulēšanas iespējas pasažieriem nodrošinās "visas ērtības, ko viņi var sagaidīt no pieczvaigžņu viesnīcas uz zemes".

Citas ērtības koncepcijā ietver birojus, bāru, ēdamistabas zonu un konferenču telpu, kā arī vairākas vannas istabas. Savukārt fitnesa un spa iespējas būs pieejamas daudzfunkcionālajā telpā lidmašīnas aizmugurē, ko varēs pārveidot arī par slimnīcas istabu atkarībā no pasažieru vajadzībām.

Tāpat būs iespējams iziet uz balkona pirms lidmašīnas pacelšanās vai pēc nosēšanās.

Lidmašīna varēs pārvadāt līdz 12 VIP pasažieriem, bet studija varēs mainīt dizainu, lai tajā varētu izmitināt līdz 47 cilvēkiem.

"Lufthansa Technik" ir gatava pieņemt pasūtījumus koncepcijai, kuras pabeigšana varētu aizņemt vairāk nekā gadu. Šādas lidmašīnas cena būs 325 miljoni mārciņu jeb 384 miljoni eiro.