foto: Torque Detail. Pexels.com
BMW X5 iegādes priekšrocības un trūkumi
Bizness un ekonomika
2021. gada 25. oktobris, 11:54

BMW X5 iegādes priekšrocības un trūkumi

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Viens no populārākajiem lietotu auto produktiem ir BMW X5. Tomēr, kā pirms katra auto iegādes, nepieciešams iepazīties ar konkrētā modeļa priekšrocībām un trūkumiem, lai vēlāk par izdarīto pirkumu nerastos galvassāpes. Kāda tipa auto ir BMW X5 un kam šis auto piemērots?

Ko ņemt vērā, iegādājoties BMW X5?

Lietoti BMW tirgū viens no populārākajiem auto ir BMW X5. Šo modeli sāka ražot 1999. gadā un sākotnēji tas bija domāts ASV tirgum, taču kopš 2000. gada auto nonāca arī Eiropas tirgos.

BMW X5 ir pieejami četras modeļu paaudzes - E53, E70, F15 un G05. Katrs no tiem ir dažādāks, laika gaitā uzlabots, un kopumā uzskatāms par veiksmīgu apvidus auto pārstāvi.

  • Par E53 modeli var saukt pašus pirmos BMW X5 automašīnas. Kopš 2003. gada šim auto veikts uzlabojums interjerā, uzlaboti lukturi, kā arī pārveidots jaudas sadalījums piedziņā, esot atkarīgs no situācijas uz ceļa. Pārsvarā E53 modeļi būs pieejami ar 4.6 līdz 4.8 L motora tilpumu, un jaudu ap 360 zirgaspēkiem.
     
  • E70 modelis klajā nāca 2006. gadā, bet Eiropā tas parādījās ar 2007. gadu. Šie BMW X5 modeļi bija jau aprīkoti tikai un vienīgi automātisko ātrumkārbu, bet, ņemot vērā patērētāju kritiku, ražotāji pievienoja trešo sēdekļu rindu. Automašīnu var iedarbināt bez atslēgas, kā arī tika pievienota klimata kontrole. Kopumā aprīkots ar 4.8 litru motora tilpumu.
     
  • F15 X5 saņēma vēl modernāku virsbūves komplektu, kā arī patīkamāku interjeru. Tā interjers bija papildināts ar lielākām ērtībām patērētājiem, kā arī auto bija zemāks kā priekšgājēji.
     
  • Jaunais G05 ir jaunākais no X5 modeļiem, kurš aprīkots ar jaunākajām tehnoloģijām, lai uz jebkāda seguma garantētu lielāku drošību un maksimālu braukšanas dinamiku. Automašīnas degvielas patēriņš ir aptuveni no 8.9 līdz 10.7 litriem uz 100 kilometriem, tam ir uzlabots dizains un aprīkotāks salons ar dažādām priekšrocībām.

Par BMW X5 priekšrocībām jāmin, ka tam nav problēmas ar darbību ziemā. Automātiskā pārnesumkārba lieliski sinhronizējas ar jaudīgu motoru. X5 nebūs pats ekonomiskākais auto, taču arī ne pats ēdelīgākais auto. Aptuveni šie auto prasīs ap 12 litriem uz 100 kilometriem pilsētā un ap astoņiem litriem uz 100 kilometriem ārpus tās. Šis auto ir lieliski piemērots ceļošanai ilgākā laika posmā un prot pievarēt garākus gabalus. Kā BMW markas auto arī šim modelim interjers veidots elegantā, bet arī samērā vienkāršā stilā.

Par lielākajiem BMW X5 trūkumiem jāmin tā dārgo uzturēšanu, un, ņemot vērā, ka šis auto nebūs ekonomisks, bieži nāksies uzpildīt degvielu, ja visu dienu atradīsies auto. Ne vienmēr to ir viegli vadīt ziemas sezonā, ko noteikti nepieciešams izvērtēt pirms BMW iegādes.

foto: Mike. Pexels.com

Pieejamie BMW X5 modeļi Latvijā

"BRC Autocentrs" piedāvā četrus dažādus BMW X5 modeļus - visus modeļus aprīkotus ar automātisko ātrumkārbu, trīs no tiem ar 3.0 litru dīzeli, bet vienu ar 3.0 litru benzīna motoru. Ir iespējams iegādāties gan jaunākās paaudzes X5, kurš ir mazlietots un kuram nobraukums ir tikai virs 16 tūkstošiem kilometru, gan jau auto ar pieredzi un lielāku nobraukumu par 300 tūkstošiem. Katram no modelim atšķirsies piedāvātās ekstras un citi bonusi.

Vai arī tevi interesē lietota BMW iegāde? Ja atbilde uz šo jautājumu ir apstiprinoša un šobrīd domā par jauna spēkrata iegādi, tad pareizā vieta, kur to darīt, ir BRC Autocentrs - uzņēmums, kurš ar lietotu automašīnu tirgošanu nodarbojas jau trešo gadu desmitu, kā arī ir oficiālais mobile.de partneris. Ienāc un izvēlies savu auto jau tagad.

Tēmas