foto: Pexels.com
Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kāpums augustā mazāks nekā ES un eirozonā vidēji
Attēlam ilustratīva nozīme.
Bizness un ekonomika
2021. gada 13. oktobris, 15:23

Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kāpums augustā mazāks nekā ES un eirozonā vidēji

Jauns.lv / LETA

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā šogad augustā salīdzinājumā ar 2020.gada astoto mēnesi palielinājusies par 3,8%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" trešdien publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Kāpums augustā gada griezumā reģistrēts 22 ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, bet straujākais tas bijis Beļģijā (+29,9%), Īrijā (+22,1%), Lietuvā (+15,4%), Dānijā (+12,4%) un Austrijā (+11%). Igaunijā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 4,4%.

Tikmēr kritums šajā periodā fiksēts Čehijā (-1,4%), Maltā (-4,2%) un Portugālē (-7,2%), bet Itālijā rūpniecības produkcijas izlaide saglabājusies nemainīga.

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide augustā salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada pieauga par 5,3%, bet eirozonā - par 5,1%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - jūliju - rūpniecības produkcijas izlaide ES augustā samazinājusies par 1,5%, bet eirozonā - par 1,6%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies 15 valstīs, straujākais kritums bijis Maltā (-6,3%), Vācijā un Igaunijā (abās valstīs -4,1%), kā arī Slovākijā (-3,8%), bet lielākais pieaugums fiksēts Dānijā (+3,5%), Lietuvā (+2,9%) un Luksemburgā (+2,1%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies par 2,1%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.