foto: AP/Scanpix
Nemieru laikā Dienvidāfrikā izlaupīja "Samsung" noliktavu. Uzņēmums vēlāk izdarīja ko tādu, ko negaidīja neviens
Ilustratīvs foto
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 25. augusts, 11:50

Nemieru laikā Dienvidāfrikā izlaupīja "Samsung" noliktavu. Uzņēmums vēlāk izdarīja ko tādu, ko negaidīja neviens

Jauns.lv

Dienvidāfrikā šī gada jūlijā notika plaši un vardarbīgi nemieri pēc tam, kad tika apcietināts bijušais prezidents Džeikobs Zuma. Nemieru laikā tika izlaupīti veikali, un cieta arī "Samsung" noliktava.

11. jūlijā nemiernieki ielauzās "Samsung" noliktavā Kvazulu-Natālas provincē un nozaga vairākus viedtelevizorus. Tomēr šomēnes zagtās elektronikas lietotāji piedzīvos lielu vilšanos, jo "Samsung" paziņojis, ka attālināti nobloķēs visus nozagtos viedos televizorus, raksta Lielbritānijas tehnoloģiju ziņu vietne "The Register".

Televizori tiks atspējoti, tiklīdz izveidos savienojumu ar internetu.

"Samsung" televizori ir savienoti ar lietotni "TV Block", kas sūta signālu "Samsung" serveriem brīdī, kad ir pieejams interneta savienojums. Ierīce ziņo par televizora sērijas numuru, un, ja tas atbildīs nozagtās aparatūras sarakstam, visas televizora funkcijas tiks attālināti bloķētas.

Pakalpojumus iespējams atjaunot, uzrādot derīgu pirkuma apliecinājumu un televizora licenci, norāda "Samsung" pārstāvji Dienvidāfrikā. Tomēr tehnoloģiju gigants norādīja, ka šādu bloķēšanas iespēju izmantos tikai no noliktavas nozagtajiem televizoriem, nevis tiem, kurus zagļi aiznesuši no mājsaimniecībām, lai gan bloķēt iespējams jebkuru "Samsung" viedtelevizoru visā pasaulē.

Kā norāda uzņēmumā, šī tehnoloģija izstrādāta, lai novērstu "Samsung" preču nonākšanu melnajā tirgū un nodrošinātu, ka viedtelevizoru var izmantot tikai tā likumīgie īpašnieki.

Šis "Samsung" paziņojums par spējām viedierīces bloķēt radījis arī satraukumu, jo nu daži nervozē, ka "Samsung" attālināti var nobloķēt jebkuru uzņēmuma viedierīci pasaulē. Citi vēlas, lai arī viņu nozagtie televizori tiktu bloķēti, iesniedzot policijā oficiālu ziņojumu. Nav izslēgta arī iespēja hakeriem uzlauzt "Samsung" sistēmu, nodarot kaitējumu uzņēmuma klientiem visā pasaulē.