foto: Evija Trifanova/LETA
"Dzintara" ražotnē atkal kūsā dzīvība
Bizness un ekonomika
2021. gada 31. jūlijs, 06:32

"Dzintara" ražotnē atkal kūsā dzīvība

Kas Jauns Avīze

Vēsturiskās "Dzintara" kosmētikas ražotnes rekonstrukcijas konkursā par labāko metu piedāvājumu atzīts Rīgas arhitektūras un dizaina biroja "Annvil" piedāvājums.

Konkursa dokumentāciju izņēma 20 interesentu, bet konkursā tika iesniegti četri darbi. Uzvarētājs sācis sarunas ar ražotāju "H. A. Brieger" par tālāku būvprojekta izstrādi.

Priekšlikums izstrādāts sadarbībā ar Norvēģijas arhitektūras biroju "Space Group". Interesanti, ka ražotnes pagalms iecerēts ar apzaļumotu atpūtas zonu un būs kā satikšanās un brīvā laika pavadīšanas vieta. "Šī būs jauna tipa sociālā vide pilsētā, kas stimulē attiecību, diskusiju, atklājumu veidošanos," teic "Annvil" dibinātāja Anna Beitsa.

foto: "Annvil"
Iecerēts ne tikai pārbūvēt "Dzintara" ražotni, bet arī pagalmu izveidot par jaunu satikšanās un brīvā laika pavadīšanas vietu.

"H. A. Brieger" līdzīpašniece un vadītāja Anastasija Udalova norāda, ka "Annvil" piedāvātā vīzija atbilst ražotāja sajūtām un izpratnei par atjaunotā uzņēmuma tēlu. "Ražot efektīvi un kvalitatīvi ir mūsu galvenais uzdevums. Lai to paveiktu, ir nepieciešami eksperti, atbilstošas zināšanas, ražošanas tehnoloģijas un, protams, arī ražošanas vide – ērta, energoefektīva, mūsdienīga," teic Udalova.

Apbūves teritoriju Ziepniekkalnā, Mālu ielā 30, veido 37 būves. Metu konkursā bija iekļauta četrstāvu rūpnieciskās ražošanas ēka ar zīmola, uzņēmuma un ražošanas izstāžu zāli, e-veikala pirktās produkcijas saņemšanas vietu, tehnisko stāvu, biroju telpām, laboratorijām, testēšanas telpām un viena stāva ražošanas ēka ar noliktavām, kabinetiem, kvalitātes kontroles laboratoriju un ieejas risinājumu viesiem, kas paredz iespējas apskatīt ražošanas procesu.