foto: Matt Bango. Isorepublic.com
Ieteikumi ģimenes auto izvēlē un aprīkojumā
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 22. jūlijs, 10:43

Ieteikumi ģimenes auto izvēlē un aprīkojumā

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Vasara ir klāt, kas parasti ir atvaļinājumu un atpūtas laiks. Tas nozīmē – jaunu apskates objektu apmeklēšanu, ceļošanu, došanos uz pilsētām jūras tuvumā, kā arī labi pavadītu laiku. Neiztikt arī bez pienācīga ģimenes auto, kuru nepieciešams pienācīgi aprīkot pirms došanās garākā pārbraucienā. Svarīgi pirms katra brauciena auto ir atbilstoši aprīkot, kā arī gadījumā, ja šāds auto vēl nav iegādāts, iepazīties ar iespējamām izvēlēm.

Kā aprīkot ģimenes auto?

Bez tā, ka uz pārbraucieniem jāsaliek nepieciešamās mantas gan sev, gan saviem mājiniekiem, nedrīkst aizmirst arī par auto stāvokli. Neparedzētiem gadījumiem labāk ir laikus nodrošināties.

  • Kondicionieris. Pārbaudi, vai kondicionieris ir uzpildīts un strādā ar pilnu jaudu. Ja tā nav, dodies uz tuvāko kondicionieru uzpildīšanas vietu un uzpildi;
     
  • Aptieciņa. Pārliecinies, ka auto ir pirmās palīdzības aptieciņa, kas var noderēt jebkuriem gadījumiem visa brauciena laikā;
     
  • Trijstūris, rezerves riepa un pumpis. Rezerves riepai ir obligāti jābūt katrā auto, pumpis ļaus izvairīties no iebraukšanas tuvākā vai tālākā benzīntankā, bet trijstūris palīdzēs ceļa malā bez starpgadījumiem nomainīt pārdurto riepu;
     
  • Navigācijas ierīces. Ja auto jau nav nodrošināts ar navigāciju, tad jaunākās paaudzes telefoni var nākt talkā;
     
  • Tehniskie elementi. Degvielas kanna, papildus eļļa motoram un piltuve noderēs kritiskākos brīžos;
     
  • Ne tik nozīmīgi aksesuāri. Ja paredzēts tāls ceļš un daudz tiek izmantots mobilais telefons, tad uzlādes ierīce auto būs īpaši būtiska.

Svarīgi arī parūpēties par lietotu vai mazlietotu auto tehnisko stāvokli, lai negadās ķibelēs ceļa laikā. Eļļas līmenis, laicīga degvielas uzpilde, motora jaudas pārbaude un citi ar auto tehniskajiem risinājumiem jābūt labākajā kārtībā pirms garāka ceļa. Laicīga pārbaude ļaus ērti nokļūt galamērķī un atpakaļ.

foto: Julian Hochgesang. Unsplash.com

Kādus ģimenes auto var iegādāties BRC Auto?

Lietoti auto pieejami plašā klāstā BRC Autocentrā. Šeit var iegādāties gan vecākus modeļus, gan mazlietotas automašīnas, gan tādas, kas nākušas tikko no salona. Vai ir iespējams iegādāties arī ģimenes auto? Noteikti! Uzskaitīsim pāris piemērus.

Volkswagen Sharan

foto: BRC Autocentrs

Septiņvietīgs 2011. gada izlaiduma lietots Volkswagen Sharan būs laba izvēle ģimenes auto segmentā. 2.0 L dīzeļa dzinējs ar aptuveni 164 tūkstošu kilometru nobraukumu, kā arī priekšējo pilnpiedziņu un automātisko ātrumkārbu būs labs ķēriens. Auto ir aprīkots arī ar borta kompjūteru, kas nozīmē, ka par navigāciju, visticamāk, domāt atsevišķi nebūs nepieciešams. Automātiskā klimata kontrole ļaus justies ērti arī pašās karstākajās vasaras dienās, bet apsildāmi sēdekļi aukstākās dienās sniegs siltuma sajūtu. Kas vēl svarīgi – pēc iegādes brīža auto ir divu gadu garantija. Sava budžeta ietvarā laba izvēle, kas kalpos ilgi un ļaus ģimenei izbraukt jebkur.

Mercedes Benz Viano

foto: BRC Autocentrs

2011. gada izlaiduma astoņvietīgs lietots auto Mercedes Benz Viano jau būs piemērots lielākai ģimenei vai kuplākam draugu lokam. Ar tikai 125 tūkstošu kilometru nobraukumu, 3.0 L dīzeļa motoru un automātisko ātrumkārbu šis auto jau ļaus arī kārtīgāk izbaudīt braucienu. Auto ir ar četrām durvīm un bez automātiskās klimata kontroles šis Mercedes Benz ir aprīkots arī ar autonomo apsildi. Šī modeļa jauni un tā pat lietoti auto ir aprīkoti ar navigāciju un atpakaļskata kameru, kas ļaus bez liekiem sarežģījumiem pareizi noparkoties pat grūtākajās vietās. Melns ādas salons ir viens no populārākajiem salona veidiem. Līdzīgi kā Volkswagen, arī šis auto pēc iegādes brīža ir ar divu gadu garantiju, bet papildus šim lietotajam auto nāks pilna servisa vēsture, kas ļaus pārliecināties par iepriekš veiktajām apkopēm un remontiem. Sava budžeta ietvarā labs lietots auto, kurš sniedz komfortablu ceļu gan savas valsts, gan ārzemju ietvaros.

Hyundai H1

foto: BRC Autocentrs

Iegādes cenas ziņā lētākā opcija būs astoņvietīgs lietots auto Hyundai H1. Ar 158 tūkstošu kilometru nobraukumu un aizmugurējo piedziņu šis auto atšķirībā no Mercedes un Volkswagen ir aprīkots ar mehānisko ātrumkārbu. Tāpat ekstru šeit būs mazāk – pirms došanās ceļā būs jāpārliecinās par gaisa kondicioniera statusu, jo auto nav aprīkots ar automātisko klimata kontroli. Par telefona uzlādes iespējām arīdzan būs jāpadomā, jo šim Hyundai nav navigācijas. Tāpat pie iegādes brīža netiks sniegta divu gadu garantija, toties saņemsi servisa vēsture, kas šādam auto ir ļoti būtiski. Lai arī ar mazāk papildus ekstrām, cenas ziņā lētākais no visām trim aprakstītajām opcijām, kas ir šī auto lielākais bonuss. Pieejamība un cena raksturo šo auto.

Vai arī tevi interesē ģimenes auto? Ja atbilde uz šo jautājumu ir apstiprinoša un šobrīd esi auto meklējumos, pareizā vieta ir BRC Autocentrs, kur lietoti auto ir pieejami plašā klāstā. BRC Autocentrs ir uzņēmums, kurš ar lietotu automašīnu tirgošanu nodarbojas jau trešo gadu desmitu, kā arī ir oficiālais mobile.de sadarbības partneris. Ienāc un atrodi savu nākamo auto jau tagad!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar BRC Autocentrs