foto: LETA
Latvijas uzņēmuma izstrādātā mobilā Covid-19 laboratorija izmantota pasaules daiļslidošanas čempionātā
Gēnu sekvencēšanas centrs - biotehnoloģiju uzņēmums "Latvia MGI Tech".
Bizness un ekonomika
2021. gada 11. aprīlis, 09:22

Latvijas uzņēmuma izstrādātā mobilā Covid-19 laboratorija izmantota pasaules daiļslidošanas čempionātā

LETA

Latvijas uzņēmums SIA "Latvia MGI Tech" ir izstrādājis mobilo Covid-19 laboratoriju, kurā pasaules daiļslidošanas čempionātā Zviedrijā veiktas vairāk nekā 2500 paraugu analīzes čempionāta dalībniekiem un atbalsta struktūrvienību darbiniekiem, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumā skaidroja, ka oficiālais testu pakalpojuma nodrošinātājs, kas izmantoja "Latvia MGI Tech" iekārtas, bija diagnostikas klīniku tīkls "Medical.se".

"Latvia MGI Tech" vadītājs Andis Šlaitas pauda, ka arī Zviedrijā pastāv ierobežojumi masu pasākumiem, tāpēc uzņēmuma risinājums sniedzis iespēju rīkot drošus pasākumus Covid-19 apstākļos.

Pēc uzņēmuma pārstāvju sacītā, mobilā laboratorija, kas izbūvēta 12 metru konteinerā, sastāv no trim galvenajām telpām, ieskaitot reaģentu uzglabāšanu, paraugu sagatavošanu un testēšanu. ŠĪ bioloģiskās drošības laboratorija spēj apstrādāt 3000 paraugus dienā. Automatizācijas sistēma, ieskaitot paraugu skenēšanu, pārvietošanu un vīrusu RNS ekstrakciju, novēršot laboratorijas tehniķu inficēšanās risku šo procesu laikā. Automatizētā sistēma arī samazinot darbaspēka nepieciešamību - paraugu skaita apstrādei nepieciešami trīs tehniķi, kas esot četras reizes mazāk nekā tradicionālajā veidā.

Uzņēmuma skatījumā, mobilais laboratorijas risinājums ir īpaši noderīgs masu testēšanai, piemēram, lidostās, ostās un dzelzceļa stacijās, kur Covid-19 testi jāveic lielam ceļotāju skaitam, kā arī publisko masu pasākumu epidemioloģiskās drošības organizēšanai.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Latvia MGI Tech" reģistrēts 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 100 000 eiro. 2019.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 181 604 eiro un tas cieta zaudējumus 1,212 miljonu eiro apmērā.

"Latvija MGI Tech" pieder Honkongā reģistrētajam "BGI Complete Genomics Hong Kong Co., Limited".