foto: Pexels.com
Ko darīt, lai veiksmīgi pārdotu lietotu auto internetā?
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 26. marts, 16:17

Ko darīt, lai veiksmīgi pārdotu lietotu auto internetā?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Interneta sludinājumu portāli ir būtiski atvieglojuši lietotu auto tirdzniecību, ļaujot pārdevējam ar dažiem klikšķiem sasniegt plašu interesentu loku. Ja Tu esi nolēmis pārdot savu vieglo auto un Tev ir svarīgi atrast pircēju pēc iespējas ātrāk, šajā rakstā uzzināsi, kā atsijāt nenopietnus zvanītājus un operatīvi atrast spēkratam nākamo īpašnieku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nosaki cenu, kas atbilst tirgus situācijai

Atceries sevi auto pircēja lomā - kā toreiz cena ietekmēja, vai atvērsi konkrētu sludinājumu un zvanīsi pārdevējam? Visticamāk, tai bija noteicoša loma. Tāpēc, pirms rakstīt sludinājumu, papēti mazlietotu auto tirgu un nosaki savam auto konkurētspējīgu cenu.

Lai to izdarītu, dodies uz auto pārdošanas interneta vietnēm, piemēram, andelemandele.lv un noskaidro:

  • cik daudz līdzvērtīgu auto šobrīd ir pārdošanā;
  • kāds ir cenu diapazons;
  • ar ko Tavs auto ir labāks vai sliktāks par tiem, kas šobrīd pieejami tirgū.

Izvērtējot šo informāciju, nosaki savu cenu. Rēķinies, ka vairums pircēju jautās, vai cena ir runājama. Ja neesi gatavs kaulēties, uzreiz norādi to sludinājumā.

Pārbaudi publiski pieejamu informāciju par Tava auto vēsturi  

Atceries, ka ikviens interesents var pieprasīt informāciju par lietota auto vēsturi no dažādiem publiskajiem reģistriem:

  • Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja mājaslapā ir pieejami dati par reģistrētajiem OCTA gadījumiem, kas notikuši gan Latvijas teritorijā, gan ārvalstīs, par periodu, kad transportlīdzeklis ir reģistrēts Latvijā.
  • Ceļu satiksmes un drošības dienesta mājaslapā ir pieejama bezmaksas informācija par visās Latvijā veiktajās tehniskajās apskatēs fiksēto transportlīdzekļu nobraukuma vēsturi jeb odometra skaitliskajiem rādījumiem un par pēdējās tehniskās apskates datiem.
  • Ir arī maksas reģistri, piemēram, autoDNA kas ļauj uzzināt lietotas automašīnas detalizētu vēsturi, kad tā tika reģistrēta ārpus Latvijas.

Ja potenciāls pircējs pamanīs nesakritības sludinājumā un reģistros, tas mazinās viņa uzticību. Tāpēc pirms publicēt sludinājumu un komunicēt ar pircējiem, noskaidro, kāda informācija par Tavu auto ir pieejama citiem.

Pastāsti par auto defektiem

Pērkot lietotu auto, mēs rēķināmies, ka tai būs kādi vizuālie vai tehniskie defekti. Lai nemaldinātu potenciālu pircēju un ietaupītu jūsu abu laiku, uzraksti par tiem sludinājumā un pievieno bildes, kurās nepilnības ir redzamas.
Piemēram,

foto: andelemandele.lv

Esi gatavs komunicēt ar pircējiem

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ja saziņā ar potenciālu pircēju būsi operatīvs un konkrēts, palielināsi savas iespējas ātri noslēgt darījumu. Pēc sludinājuma publicēšanas rēķinies, ka interesenti gan zvanīs, gan rakstīs kādā no mesendžeriem. Lai nepalaistu garām pircēju, ieslēdz attiecīgo mobilo aplikāciju paziņojumus. Ja kādu iemeslu dēļ nevari būt vienmēr pieejams sarunai, norādi  sludinājumā saziņai ērtāku laiku.

Tiekoties ar pircēju klātienē, godīgi atbildi uz viņa jautājumiem. Parūpējies, lai viņam nekas netraucētu apskatīt lietotu auto, piemēram, piekrauts bagāžnieks vai netīrs salons.  

Neatsaki potenciālam pircējam lietota auto pārbaudi servisā

Lai pārbaudītu lietota mazlietotas automašīnas tehnisko stāvokli, pircējs var palūgt to atrādīt autoservisa speciālistiem. Parasti šāds lūgums nāk no cilvēka, kurš patiešām ir ieinteresēts pirkt auto. Tāpēc piekritī veltīt tam savu laiku, jo tas ir Tavās interesēs.

foto: Pexels.com

Tirgojot savu auto, vienmēr ir noderīgi iejusties pircēja kurpēs. Tas palīdz skaidrāk saprast, kā sagatavot auto pārdošanai, ko un kā rakstīt sludinājumā, kur to publicēt un kā komunicēt ar potenciālu pircēju. Apdomā šos aspektus, dodies uz portāla andelemandele.lv sadaļu "Transports",  publicē detalizētu sludinājumu un nepalaid garām pircēju!

Raksts tapis sadarbībā ar Andelemandele.lv