foto: EPA/Scanpix
Nespējot uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, aizvadītajā nedēļā 21 personai atteikts lidojums uz Rīgu
Tūrisms
2021. gada 1. februāris, 18:22

Nespējot uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, aizvadītajā nedēļā 21 personai atteikts lidojums uz Rīgu

Jauns.lv / LETA

Nespējot uzrādīt izziņu par tikai viena veida - polimeriāzes ķēdes reakcijas (PĶR) - negatīvu Covid-19 testu, kas veikts ne vēlāk kā 72 stundas pirms iekāpšanas lidmašīnā, pagājušajā nedēļā lidojumi uz Rīgu atteikti kopumā 21 personai, informēja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) ārkārtas situāciju un komunikācijas vadītājs Aivis Vincevs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienā gadījumā fakts, ka persona nespēj uzrādīt negatīvu Covid-19 rezultātu, konstatēts lidostā "Rīga", personai piemērots sods un atļauts šķērsot robežu.

Vincevs atzīmēja, ka atsevišķos gadījumos pagājušajā nedēļā personām citās valstīs atteikta iekāpšana lidmašīnā tādēļ, ka pasažieri uzrādījuši dokumentus, ko izlidošanas stacijas darbinieki nespēj identificēt valodas barjeras dēļ, visbiežāk šie dokumenti bijuši latviešu valodā. "Lai gan lidojumi notiek uz Latviju, ir jārēķinās, ka latviešu valodā izdoti dokumenti netiks atzīti par derīgiem lidojuma turpināšanai," sacīja CAA ārkārtas situāciju un komunikācijas vadītājs.

Aģentūras pārstāvis atgādināja, ka visiem dokumentiem, tajā skaitā testa rezultātam, vai citiem dokumentiem, kas atbrīvo pasažieri no pienākuma uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu, jābūt angļu, franču, vācu vai krievu valodā. Ja testa rezultātus pārvadātājam uzrāda pirms iekāpšanas, tie var būt arī tās valsts valodā, no kuras ceļo uz Latviju.

Jau ziņots, ka no 15.janvāra, lai ieceļotu Latvijā, nepieciešams apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu, kas veikts ne vēlāk kā pirms 72 stundām ieceļošanas brīdī.

Savukārt no 25.janvāra Latvijā var ieceļot, uzrādot tikai viena veida -PĶR - negatīvu Covid-19 testu. Personām, kuras nesen - laika periodā līdz trim mēnešiem - ir izslimojušas Covid-19, jāuzrāda ārsta izziņa, ka persona nav infekcioza.