Bizness un ekonomika
2021. gada 2. janvāris, 16:56

Jo ātrāk mazināsies saslimstības rādītāji, jo ātrāk sāks uzlaboties arī ekonomiskā situācija, norāda LDDK

LETA

Patlaban pats nozīmīgākais ir valstī stabilizēt situāciju veselības aprūpes sistēmā un samazināt saslimstību, un, ja iespējami ātrākā laikā izdosies to panākt, arī ekonomiskā situācija pamazām sāks uzlaboties, norādīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vaicāta, vai jaunie valstī noteikti ierobežojumi atbilst šā brīža atbalsta mehānismiem, Meņģelsone pauda, ka, lai gan vairums līdz šim apstiprināto krīzes atbalsta programmu turpinās darboties arī šogad, LDDK uzsver nepieciešamību pilnveidot atbalsta instrumentus, ņemot vērā darba devēju priekšlikumus un ieviest pārdomātus un konsekventus ierobežojumus, kuri vienlaikus neveicinātu ēnu ekonomikas risku palielināšanos.

Meņģelsone skaidroja, ka savas domas LDDK pauž, gan sadarbojoties ar ministrijām, gan piedaloties finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītajā darba grupā.

LDDK ir darba devējus pārstāvoša organizācija, kas dibināta 1993.gadā un ir sociāli - ekonomisko sarunu partneris Saeimai, Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai. LDDK biedri nodarbina 44% Latvijas darba ņēmēju.

Jau ziņots, ka valdība šonedēļ lēma līdz 7.februārim pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kas ir spēkā kopš 9.novembra un tās laikā ir noteikta virkne ierobežojumu.

Tāpat Ministru kabinets nolēma Latvijā ieviest komandantstundu, kas ir spēkā Jaungada svētku laikā un nākamās nedēļas nogalē.