foto: LETA
No šodienas atsāk lidojumus uz Lielbritāniju un no tās
Bizness un ekonomika
2021. gada 2. janvāris, 08:18

No šodienas atsāk lidojumus uz Lielbritāniju un no tās

LETA

No šodienas atsāksies pasažieru pārvadājumi uz un no Apvienotās Karalistes, pavēstīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvji.

Vienlaikus aģentūrā norādīja, ka pasažieriem jāvēršas pie aviokompānijām, lai noskaidrotu, vai tās atsāks izpildīt lidojumus tieši šajā datumā.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā ziņas par jaunu Covid-19 paveidu, Latvija, līdzīgi kā citas Eiropas valstis, aizliedza pasažieru pārvadājumus uz Apvienoto Karalisti no 21.decembra līdz 1.janvārim.

Lai mazinātu jauno koronavīrusu celmu izplatīšanās risku, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina visus, kas atgriežas no Apvienotās Karalistes un Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) stingri ievērot desmit dienu pašizolācijas prasības un veikt Covid-19 testu pēc ierašanās Latvijā un pašizolācijas periodā beigās, proti, devītajā dienā, informēja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

SPKC atgādina, ka pašizolācija nozīmē nodrošināt uzturēšanos dzīvesvietā. Šajā laikā nedrīkst doties uz darbu, sabiedriskām, publiskām un citām vietām, kur uzturas liels skaits cilvēku.

Tāpat ieceļojušajiem ir jāizvairās no tuva kontakta ar cilvēkiem un desmit dienas ir jānovēro savs veselības stāvoklis, kas paredz divas reizes dienā mērīt ķermeņa temperatūru un, ja situācija kļūst kritiska, jāzvana uz 113. Tāpat ir jāmazgā un jādezinficē rokas un jāizvairās no virsmu aizskaršanas publiskajās telpās, piemēram, durvju rokturus un lifta pogas.

SPKC norāda, ka tie, kas atgriezušies no Apvienotās Karalistes un DĀR, drīkst doties pastaigās dabā, ja tiek ievērota divu metru distance no cilvēkiem, un jāizvairās no vietām, kur pulcējas cilvēki, piemēram, veikaliem.

Tāpat nevajadzētu uzņemt ciemiņus un neizmantot sabiedrisko transportu. SPKC uzsver, ka pirmās nepieciešamības preču vai pārtikas iegādei vajadzētu izmantot piegādi mājās, izvairoties no kontakta ar piegādātāju, vai lūgt pārtiku iegādāties tuviniekiem, atstājot iepirkumus pie durvīm. Savukārt, ja nav citu risinājumu, uzliekot sejas masku un ievērojot divu metru distanci starp veikala un aptiekas apmeklētājiem un darbiniekiem, veikalu un aptieku apmeklēt laikā, kad tajā ir vismazāk cilvēku, kā arī stingri ievērot higiēnu.

SPKC atzīmē, ka, veicot Covid-19 testu pašizolācijas devītajā dienā un saņemot testa negatīvo rezultātu, pašizolāciju var droši pārtraukt desmitajā dienā.

SPKC arī atgādina, ka iedzīvotājiem ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19, ja cilvēkam ir saslimšanas pazīmes - akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums un citas pazīmes. Šajā laikā iedzīvotājiem Covid-19 analīzes būs iespējams nodot arī bez ārsta nosūtījuma, tai skaitā personām, kuras atbraukušas no Lielbritānijas un DĀR.

No Lielbritānijas ar repatriācijas reisu atgriežas Latvijas pilsoņi

Valstspiederīgie, kuri koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" krīzes laikā atgriezušies ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" repatriācijas reisu no Apvienotās Karalistes tiek ...

gallery icon