foto: unsplash.com
Rīgā kafejnīcu āra terases varēs izvietot visu gadu; neiekasēs nodevu
Bizness un ekonomika
2020. gada 5. novembris, 13:41

Rīgā kafejnīcu āra terases varēs izvietot visu gadu; neiekasēs nodevu

Jauns.lv

Sabiedriskās ēdināšanas iestādes Rīgā varēs izvietot āra terases visa gada garumā, tā šodien lēma Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti, atbalstot izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumus par kārtību, kādā tiek organizēta ielu tirdzniecība. Deputāti arī vienojās pagarināt termiņu, kura laikā netiks iekasētas pašvaldības nodeva par ielu tirdzniecību.

Kā ziņots, šobrīd āra terašu izvietošanas termiņš ir pagarināts līdz 15. novembrim. Savukārt ar Rīgas domes lēmumu termiņš tiks pagarināts līdz nākamās pavasara/vasaras sezonas sākumam, proti, 1. aprīlim. Līdzšinējās prasības paredzēja āra terašu demontēšanu līdz 31. oktobrim.

Tāpēc uzņēmēji, kuriem ir šāda vēlme, tiek aicināti atstāt āra terases arī rudens un ziemas periodā. Šādi Latvijas galvaspilsētā plānots stiprināt epidemioloģisko drošību un atbalstīt uzņēmējus.

“Ir skaidri pierādījumi tam, ka uzturēšanās ārtelpā samazina Covid-19 infekcijas risku. Pašlaik ir silts rudens, un Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus vairāk pavadīt laiku ārpus telpām. Tāpēc esam lēmuši par to, ka terases Rīgas teritorijā varēs atrasties visu gadu. Tā plānots veicināt rīdzinieku un pilsētas viesu uzturēšanos ārā, kā arī sniegt atbalstu krīzes skartajai ēdināšanas nozarei. Labāk būt svaigā gaisā!” lēmuma nepieciešamību iepriekš skaidroja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Deputāti arī atbalstīja ieceri uz laiku – līdz nākamā gada 31. martam – neiekasēt pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās, veicot grozījumus saistošajos noteikumos. Vienlaikus noteikts, ka jau samaksātā nodeva par periodu no 1. novembra līdz 31. martam tiks atmaksāta līdz šī gada beigām. Sakarā ar Covid-19 izplatību pašvaldība pavasarī jau bija ieviesusi šādu kārtību, kas bija spēkā līdz 31.oktobrim.

Gala lēmumus plānots pieņemt Rīgas domes sēdē 11. novembrī.