foto: unsplash.com
Tūrisma kompānijai "Latvia Tours" izdevies pārvarēt Covid-19 ierobežojumu sekas
Foto ilustratīva nozīme.
Tūrisms
2020. gada 4. augusts, 17:40

Tūrisma kompānijai "Latvia Tours" izdevies pārvarēt Covid-19 ierobežojumu sekas

Jauns.lv / LETA

Tūrisma kompānija "Latvia Tours" pēc ārkārtējās situācijas optimizējusi visas saimnieciskās darbības izmaksas un pārvarējusi Covid-19 ierobežojumu sekas ar kompensējošo palīdzību no valsts, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā gada pārskatā.

Ņemot vērā, ka gada sākumā stājās spēkā Covid-19 izplatības ierobežojumi, kas samazināja ekonomikas attīstību, "Latvia Tours" nespēj prognozēt, kā situācija var attīstīties nākotnē, līdz ar to pastāv ekonomikas nenoteiktība.

Nākotnē "Latvia Tours" vadība plāno pievērst uzmanību klientu lojalitātes veicināšanai, pamazām atjaunojot un pilnveidojot produktu piedāvājumu klāstu, Tāpat turpinās darbu atpūtas sektorā, konferenču un pasākumu organizēšanā. 

Savukārt pērn "Latvia Tours" strādāja ar 20,491 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 1,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka 2,7 reizes un bija 112 481 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā sacīts, ka aizvadītais gads "Latvia Tours" ir bijis veiksmīgs. Pērnā gadā izejošā tūrisma apgrozījums saglabājies iepriekšējā gada līmenī, savukārt peļņa samazinājusies, jo kompānijas vadība ieguldīja uzņēmuma attīstībā, pieņēma jaunus darbiniekus un palielināja darbinieku algas.

"Latvia Tours" 2018.gadā strādāja ar 20,758 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,1% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet peļņa pieauga par 36,6% un bija 301 640 eiro.

Kompānija reģistrēta 1992.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 113 820 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pilsonis Deivids Džeims Verjers.