foto: Publicitātes foto
Latvieši Igaunijā aizstāj somu tūristus
Igaunijas hoteļos un tūrisma vietās tagad somus aizstājuši latvieši (attēlā – Pērnavas „Viiking SPA Hotel”).
Tūrisms
2020. gada 30. jūnijs, 05:04

Latvieši Igaunijā aizstāj somu tūristus

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Igaunijas, tāpat kā Latvijas, tūrisma joma Covid-19 krīzes rezultātā piedzīvo milzīgu kritumu. Tomēr pēc robežu atvēršanas ar kaimiņvalstīm ziemeļos un dienvidos igauņi nav sagaidījuši cerēto somu ceļotāju pieplūdumu. Tagad viņu vietu Igaunijā aizņem tūristi no Latvijas.

Pēc tam, kad 15. jūnijā Somija pilnībā atvēra savu robežu ar Igauniju, somu tūristi uz Tallinu brauc ļoti mazā skaitā, bet Pērnavā somu tūristus nomainījuši latvieši, vēsta Igaunijas televīzijas raidījums „Aktuālā kamera”.

Ja pērn Pērnavas SPA viesnīcā „Viiking” apmēram 70% viesu bija no Somijas, tad šovasar situācija ir kardināli mainījusies. Tagad lielākoties tie ir latvieši, stāsta „Viiking SPA” izpilddirektore Kairi Lusika. Kā iemeslu tam viņa min to, ka Latvijā joprojām daļa SPA viesnīcu vēl ir slēgta, bet Pērnavu latvieši burtiski var ar roku aizsniegt.

„Mums vajag ceļot pa Igauniju un savām kaimiņvalstīm. Te ir skaista daba un priekšzīmīgs serviss. Kultūras fons katrā valstī mazliet atšķiras un ir interesanti to iepazīt un salīdzināt,” Igaunijas televīzijai teica latviešu tūriste Rita no Rīgas.

Savukārt somi nav tik naski ceļotāji uz savu kaimiņvalsti, kas arī ir praktiski ar roku aizsniedzama. Viņu skaits Tallinā, piemēram, samazinājies četrkārtīgi.

„Pamazām, pamazām somu tūristi atgriežas. Pārsvarā tie ir jaunieši, kuri laiku grib pavadīt pludmalē, baudīt labu ēdienu un servisu. Vecāka gadagājuma somi vasarā pie mums arī iepriekš nebrauca, pārsvara viņu gadalaiks ir rudens. Ļoti ceram, ka rudenī somi atkal pie mums atgriezīsies,” saka „Viiking Spa” izpilddirektore Lusika.