foto: LETA
"Tallink" prāmis "Isabelle" kursēs maršrutā Paldiski-Kapelšēra
Prāmis "Isabelle".
Tūrisms
2020. gada 1. jūnijs, 20:05

"Tallink" prāmis "Isabelle" kursēs maršrutā Paldiski-Kapelšēra

Jauns.lv / LETA

Igaunijas kompānijas "Tallink Grupp" prāmis "Isabelle", kas pirms Covid-19 pandēmijas uzturēja satiksmi starp Rīgu un Stokholmu, kursēs maršrutā Paldiski-Kapelšēra, paziņojusi "Tallink Grupp".

Pašlaik starp Paldiskiem Igaunijā un Kapelšēru Zviedrijā kursē "Tallink" prāmis "Regal Star", pārvadājot kravas automašīnas un pasažierus ar vieglajiem automobiļiem.

Tā kā pēdējās nedēļās pieprasījums pēc pārvadājumiem šajā maršrutā pieaug, un lai uz kuģa varētu nodrošināt sociālo distancēšanos, nolemts, ka starp Paldiskiem un Kapelšēru no 7.jūnija līdz 31.augustam kursēs arī "Isabelle", norāda "Tallink".

Maija sākumā "Tallink Grupp" vadītājs Pāvo Negene paziņoja, ka, atsākot pasažieru pārvadājumus starp Rīgu uz Stokholmu, kursēs tikai viens prāmis līdzšinējo divu vietā, un par otra prāmja pievienošanu maršrutā tiks lemts atkarībā no situācijas. Pagaidām nav zināms, kad Tallink" varētu atsākt regulārus reisus starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām.

Satiksmi Rīgas-Stokholmas maršrutā, kurā kursēja prāmji "Isabelle" un Romantika", "Tallink" pārtrauca 15.martā, kad Covid-19 pandēmijas dēļ uz un no Latvijas tika aizliegti starptautiskie pasažieru pārvadājumi.

Reisus starp Rīgu un Stokholmu "Tallink" sāka 2006.gadā.

"Tallink Grupp" veic pasažieru un kravas pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus "Tallink" un "Silja Line".

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.