Bizness un ekonomika
2020. gada 29. aprīlis, 17:41

"Stenders" sāk ražot roku dezinfekcijas līdzekļus un pirmos produktus noziedo aprūpes centram

Jauns.lv

Pašmāju kosmētikas ražotājs "Stenders", tāpat kā daudzi pasaules uzņēmumi, pielāgojas situācijai un cīņai pret Covid-19 un ir uzsācis īpašu roku dezinfekcijas līdzekļu ražošanu. Kā pirmie šo jauno produktu 1000 litru apjomā bez maksas saņems Valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” filiāļu iedzīvotāji.

"Stenders" dezinfekcijas līdzekļi citu līdzīgu produktu vidū izcelsies ar maigo tekstūru un īpašu sastāvu – pievienotām dabiskām ēteriskajām eļļām, kas roku dezinfekciju padarīs ne tikai efektīvu, bet arī īpaši aromātisku un ādai draudzīgu. Šobrīd saražotie dezinfekcijas līdzekļi tiek pilnībā nodoti labdarībai, taču drīzumā būs pieejami arī tirdzniecībā internetā un veikalos.

“Jau iepriekš esam vairākkārt uzsvēruši, ka šobrīd īpaši svarīgi parūpēties par cilvēkiem, kas klasificējas kā paaugstināta riska grupa. Tādēļ vēl pirms jauno dezinfekcijas līdzekļu nonākšanas veikalu plauktos nogādājam saražoto produkciju sociālās aprūpes iestādēm, lai atvieglotu to ikdienas darbu un mazinātu riskus, ar ko ikdienā saskaras to klienti,” stāsta uzņēmuma mārketinga direktore Kristīne Grapmane.

Sociālās aprūpes iestādēs, saslimstot vienai personai, vīruss neticamā ātrumā var izplatīties arī pārējo vidū. Tādēļ pastiprināti drošības pasākumi ir īpaši svarīgi, un rūpīga roku mazgāšana un dezinfekcija ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā izvairīties no inficēšanās.

Par sniegto atbalstu darbinieku un klientu vārdā pateicas arī Valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” direktore Elvīra Kisele: “Kā rāda citu sociālās aprūpes iestāžu pieredze pēdējā mēneša laikā, risks saslimt ir patiešām augsts, tādēļ drošības pasākumiem jāpievērš liela vērība. Esam priecīgi par šo vērtīgo iniciatīvu, kas ļaus tuvākajā laikā nodrošināt mūsu vairāk nekā 700 klientu – gan bērnus, gan pilngadīgas personas ar īpašām vajadzībām – ar nepieciešamajiem roku higiēnas līdzekļiem.”

"Stenders" jau aprīļa sākumā Valsts sociālās aprūpes centram “Rīga” dāvināja 150 kg ziepju, un nu saražoti un piegādāti arī 4000 roku dezinfekcijas līdzekļu 250 ml iepakojumos.