foto: Ieva Leiniša/LETA
Valsts kase Covid-19 krīzes pārvarēšanai starptautiskajos finanšu tirgos piesaistījusi vēl miljardu eiro
Finanšu ministrs Jānis Reirs atklāja, ka Latvija papildinājusi finanses tālākiem ekonomikas stimulēšanas un iedzīvotāju atbalsta pasākumiem Covid-19 izraisītās krīzes seku pārvarēšanai.
Bizness un ekonomika
2020. gada 6. aprīlis, 19:09

Valsts kase Covid-19 krīzes pārvarēšanai starptautiskajos finanšu tirgos piesaistījusi vēl miljardu eiro

Jauns.lv / LETA

Valsts kase, turpinot finanšu resursu piesaisti, starptautiskajos finanšu tirgos piesaistījusi vēl miljardu eiro, informēja Finanšu ministrijā.

Valsts kase starptautiskajos finanšu tirgos pirmdien emitēja jaunas trīs gadu obligācijas ar dzēšanas termiņu 2023.gadā, piesaistot finansējumu viena miljarda eiro apmērā ar ienesīgumu 0,209% un fiksējot kupona jeb procentu likmi 0,125.

"Valsts kasei šodien izdevies sekmīgs darījums starptautiskajos finanšu tirgos, tādējādi papildinot valsts finanses tālākiem ekonomikas stimulēšanas un iedzīvotāju atbalsta pasākumiem Covid-19 izraisītās krīzes seku pārvarēšanai," norāda finanšu ministrs Jānis Reirs. (JV)

Latvijas obligācijas iegādājās investori pārsvarā no Eiropas valstīm, piemēram, aktīvu pārvaldītāji un bankas no Vācijas, Austrijas, Francijas, Lielbritānijas un Skandināvijas. Kopējais investoru pieprasījums pēc obligācijām pārsniedza 1,4 miljardus eiro. Emisijas vadošās bankas bija "Barclays", "J.P. Morgan" un "Societe Generale".

Kā ziņots, kopumā Covid-19 radīto negatīvo seku mazināšanai valsts līdz šim lēmusi atvēlēt tuvu trim miljardiem eiro.