foto: LETA
"Mēs izvilksimies cauri" - Kariņš sola paplašināt atbalstu uzņēmējiem Covid-19 krīzes laikā
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Bizness un ekonomika
2020. gada 25. marts, 09:19

"Mēs izvilksimies cauri" - Kariņš sola paplašināt atbalstu uzņēmējiem Covid-19 krīzes laikā

Jauns.lv / LETA

Vakar valdībā pieņemtie lēmumi par dīkstāves pabalstiem uzņēmumiem ir tikai sākums, un tiks vērtētas atbalsta pasākumu paplašināšanas iespējas, šorīt LTV "Rīta panorāmā" sacīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākotnēji atbalsts ir paredzēts ap 40 nozarēm, bet premjers sola, ka ar šīm 40 nozarēm valdība neapstāsies un tas ir tikai sākums, kam sekos konkrētāku atbalsta kritēriju izstrāde un iespējama nozaru saraksta paplašināšana. Valdības mērķis esot panākt, lai uzņēmēji šonedēļ varētu sākt pieteikties šim pabalstam Valsts ieņēmumu dienestā, bet nākamnedēļ varētu sākt tā izmaksas.

Kariņš atgādināja, ka valdība vakar faktiski palielinājusi budžeta deficītu par 300 miljoniem eiro, novirzot šādu summu līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kas tiks izmantoti dīkstāves pabalstiem, piemaksām mediķiem un citiem Covid-19 krīzes pārvarēšanas pasākumiem.

Politiķis informēja, ka veselības ministre ir sākusi sarunas ar nozari, lai vērtētu, kā maksimāli samazināt cilvēku plūsmu veselības aprūpes iestādēs, kuras būtu procedūras, kuras varētu atlikt uz kādiem mēnešiem, vienlaikus neierobežojot neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Kariņš uzsvēra, ka kopumā situācija ar Covid-19 izplatību ir dinamiska, attiecīgi pašlaik ir grūti paredzēt, kādi risinājumi būs vajadzīgi pēc pāris dienām vai nedēļas.

Kā uzsvēra premjers, kad slimības izplatība ies mazumā, valdība lems par pakāpenisku ierobežojumu noņemšanu, bet pašlaik ir ļoti grūti prognozēt, kad un kā tas notiks. Pēc politiķa vārdiem, pamata cerība nav pilnībā likvidēt saslimšanu ar Covid-19, bet panākt kontroli par slimības izplatību.

"Mēs izvilksimies cauri, esmu pārliecināts," piebilda Kariņš.