Restorāns "Buržujs" piedāvā ēdiena sagataves vakuuma iepakojumā
2020. gada 24. marts, 09:33

Restorāns "Buržujs" piedāvā ēdiena sagataves vakuuma iepakojumā

Jauns.lv

Kā liela daļa ēdināšanas vietu, arī restorāns "Buržujs" Berga bazārā uz nenoteiktu laiku slēdzis durvis saviem apmeklētājiem. Biznesa glābšanai rasts risinājums – ēdiena sagatavju piegāde klientiem uz mājām.

“Pāris dienu laikā līdzšinējais apgrozījums kritās par 80% un steidzami nācās meklēt risinājumus, lai nevajadzētu atlaist darbiniekus,” stāsta restorāna saimnieks Gaitis Burba. Sākotnēji mēģināts piedāvāt restorāna ēdienus piegādei uz mājām, taču atsaucība nebija liela. Tas skaidrojams gan ar to, ka daudzi tagad gatavo mājās paši, gan arī restorānu būtību – cilvēki uz tiem dotas ne tikai ēdiena, bet arī atmosfēras, apkalpošanas un citu aspektu dēļ. Tāpēc meklēts cits risinājums un nolemts piedāvāt klientiem restorāna ēdienu sagataves. Tas ir faktiski gatavs, vakuumēts ēdiens, kuru nepieciešams vien uzsildīt. Būtisks pluss ir tas, ka šādā veidā iepakotu ēdienu ledusskapī var uzglabāt nedēļu, tātad, to iespējams pasūtīt ilgākam laika periodam. “Mēs turpinām sadarbību ar līdzšinējiem piegādātājiem un jāatzīst, ka restorāna kvalitātes ēdienu izejvielas nav lētas. Šobrīd esam izveidojuši pirmo piedāvājumu, taču izprotot esošo ekonomisko situāciju, plānojam ieviest arī vairākas vienkāršākas, līdz ar to arī lētākas ēdienu pozīcijas,” skaidro Burba.

Šobrīd uz mājām iespējams pasūtīt restorāna klientu iemīļotākos ēdienus – pīles krūtiņu, vistas fileju, Hereford liellopa steiku, pīles konfitu, paltusa fileju (no €7 - €15). Iepakojumā ir divas porcijas un šīs cenas ir aptuveni uz pusi lētāka nekā restorāna ēdienkartē. Ja nav vēlēšanās pašiem gatavot piedevas, ir iespēja pasūtīt dažādu dārzeņu biezeni, vārītus jaunos kartupeļus, grilētus dārzeņus (vidēji €5 - €7 eiro par 1kg) un mērces (€3,50). Domājot par kuplākām ģimenēm piedāvājumā ir, piemēram, Boloņas mērce ar BIO liellopa gaļu ( €12,50 1kg). Uzņēmums šobrīd strādā pie jaunas web lapas izveides, caur kuru ēdienus varēs pasūtīt un par tiem norēķināties, bet pagaidām pasūtījumi tiek pieņemti pa tālruni 29343355. Plašāka informācija par "Buržuja" piedāvājumu pieejama burzujs.lv un Facebook/Buržujs.