foto: LETA
Tūrisma asociācija: cilvēki jau plāno ceļošanu šī gada otrajā pusē
Tūrisms
2020. gada 22. marts, 08:46

Tūrisma asociācija: cilvēki jau plāno ceļošanu šī gada otrajā pusē

Jauns.lv / LETA

Neskatoties uz to, ka patlaban valsts noteikusi starptautisko pasažieru pārvadājumu ierobežojumus, ir cilvēki, kuri pieņēmuši lēmumu ceļot šī gada otrajā pusē, intervijā pastāstīja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas prezidente Inga Kavaca.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa uzsvēra, ka patlaban izteikt prognozes par situācijas nozarē attīstību ir grūti. Tomēr, ja ārkārtas situācija neieilgs, tad cilvēki jau drīzumā atsāks ceļot, jo ceļošana ir kļuvusi par daļu no dzīves. Runājot par iespēju, ka cilvēki drošības apsvērumu dēļ šogad varētu vispār neceļot, Kavaca atzīmēja, ka jārēķinās ar dažādiem scenārijiem. "Šobrīd redzam, ka jau tagad klienti pieņem lēmumus, ka otrajā gada pusē ceļos," viņa atklāja.

Kā pastāstīja Kavaca, kopumā Covid-19 pandēmijas radīto krīzi tūrisma uzņēmumi Latvijā pārdzīvos, ja valsts turēs solījumu par atbalsta nodrošināšanu. "Protams, ka gads būs grūts, tas jau ir grūts, gan darbiniekiem emocionāli, gan vadībai nodrošinot darbu un domājot par ilgtermiņu. Vienādi grūts visiem uzņēmumiem, jo problēmas visiem vienas," izcēla Kavaca.

Asociācijas prezidente atzina, ka jau pašlaik nozarē tiek atlaisti darbinieki. 

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.