foto: Evija Trifanova/LETA
Preces un pakalpojumus "Covid-19" uzliesmojuma izplatības ierobežošanai drīkst iegādāties bez iepirkuma procedūras
"Covid-19" analīzēm nepieciešamais inventārs.
Bizness un ekonomika
2020. gada 14. marts, 21:28

Preces un pakalpojumus "Covid-19" uzliesmojuma izplatības ierobežošanai drīkst iegādāties bez iepirkuma procedūras

Jauns.lv / LETA

Preces un pakalpojumus Covid -19 uzliesmojuma izplatības ierobežošanai iegādāsies bez iepirkuma procedūras, paredz šodien Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Valsts kapitālsabiedrības, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), Nodrošinājuma valsts aģentūra, Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts Robežsardze, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs, Valsts ieņēmumu dienests, Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas resoram, iegādājoties preces un pakalpojumus, kas nepieciešami koronovīrusa izraisītās slimības Covid -19 uzliesmojuma izplatības ierobežošanai, ārstniecībai un šo pasākumu organizēšanai, nepiemēros Publisko iepirkumu likumā noteiktās prasības.

Ministrijām uzdots veikt uzskaiti par preču un pakalpojumu iegāžu apmaksai nepieciešamajiem papildus finanšu līdzekļiem un pieprasīt tos no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Tāpat uzdots atbildīgajām ministrijām atjaunot valsts materiālās rezerves un organizēt papildu preču iegādi valsts drošības un veselības pasākumu īstenošanai, ja nepieciešams, pārsniedzot valsts materiālo rezervju nomenklatūrā noteiktos apjomus. Ministrijām veikt uzskaiti par minēto iegāžu apmaksai nepieciešamajiem papildus finanšu līdzekļiem un pieprasīt tos no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta Covid-19 izplatības dēļ un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.