foto: imago images/IP3press
Atklāts, kad vislabāk aplūkot Eifeļa torni, lai pirmais iespaids neliktu vilties
Eifeļa tornis ir viens no populārākajiem apskates objektiem pasaulē un jo īpaši februārī.
Tūrisms
2020. gada 20. februāris, 18:11

Atklāts, kad vislabāk aplūkot Eifeļa torni, lai pirmais iespaids neliktu vilties

Jauns.lv

Grūti iedomāties, ka kāds, kurš ieplānojis apmeklēt Francijas galvaspilsētu Parīzi, savā apskates objektu sarakstā nebūs iekļāvis Eifeļa torni. Katru gadu to apskata 7 miljoni pasaules iedzīvotāju. Lai gaidas par tā ieraudzīšanu dzīvē neliktu vilties, ziņu portāls huffpost.com informē par labāko laiku, kad to vislabāk apskatīt pirmo reizi.

Lai arī nenoliedzami skaists Eifelis ir jebkurā diennakts laikā, tomēr jārēķinās, ka dienas laikā metāla konstrukcija nav izgaismota. Savukārt, saulei rietot, populārais apskates objekts tiek izgaismots un katru vakaru apaļās stundās iespējams vērot arī īpašu gaismas šovu.

Pulksten vienos naktī tornis iemirdzas pēdējo reizi. Iespējams, ka šis ir vislabākais laiks, kad to aplūkot. Naksnīga pastaiga gar Sēnas upi un Eifeļa aplūkošana bez tūristu burzmas.

Eifeļa tornis apmeklētājiem ir atvērts katru dienu no pulksten deviņiem rītā un tiek aizvērts īsi pirms pulksten vieniem naktī. Tajā ir iespējams uzbraukt vairākos stāvos un aplūkot Parīzi no putna lidojuma.

Jauns.lv gan brīdina, ka Francijā notiekošo nacionālo streiku dēļ Eifeļa tornis pēdējo 3 mēnešu laikā vairākkārt īslaicīgi bijis aizvērts. Vēl janvāra izskaņā tūristiem bija jāmaina savi plāni.  

foto: AFP/Scanpix

Iepriekš jau ziņots, ka pērnā gada decembra sākumā Francijā sākās pēdējo gadu lielākais streiks. Arodbiedrības protestē pret prezidenta Emanuela Makrona ierosināto universālo pensiju sistēmu. Streika dēļ bija traucēts skolu, policijas un medicīnas iestāžu darbs, taču vislielākais haoss bija vērojams transporta jomā.

Eifeļa tornis Francijas karoga krāsās - futbola svētki var sākties

10. jūnijā ar atklāšanas spēli starp mājinieci Franciju un Rumāniju tiek dots starts Eiropas futbola čempionāta finālturnīram. Sacensībās pirmo reizi ...

gallery icon
45