foto: LETA
"Grindeks" saņēmis Saūda Arābijas Pārtikas un zāļu aģentūras sertifikātu
Farmācijas uzņēmuma AS "Grindeks" ēka ar logo.
2019. gada 19. decembris, 10:57

"Grindeks" saņēmis Saūda Arābijas Pārtikas un zāļu aģentūras sertifikātu

Jauns.lv / LETA

Zāļu ražotājs "Grindeks" saņēmis Saūda Arābijas Pārtikas un zāļu aģentūras sertifikātu, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kompānijas pārstāvji norāda, ka Saūda Arābijas Pārtikas un zāļu aģentūras sertifikāts apliecina "Grindeks" gatavo zāļu formu - tablešu un kapsulu - ražotnes atbilstību Saūda Arābijas zāļu ražošanas standartam.

"Atzinīgais novērtējums par "Grindeks" gatavo zāļu formu ražotnes atbilstību Saūda Arābijas zāļu ražošanas standartam paver mums jaunas eksporta iespējas uz Tuvajiem Austrumiem. Saūda Arābijas Pārtikas un zāļu aģentūra ir ļoti prasīga un stingra, tāpēc tās izdoto sertifikātu augstu novērtē arī citās Persijas līča valstīs," atzīmēja "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Kompānijas pārstāvji arī norāda, ka pēdējo gadu laikā "Grindeks" stratēģiski paplašina pretvēža zāļu klāstu, tāpēc šīs terapeitiskās grupas medikamenti būs pirmie, ar kuriem "Grindeks" plāno ieiet Saūda Arābijas tirgū.

Vienlaikus par injekciju formas medikamentu ražošanas atbilstību Saūda Arābijas zāļu ražošanas prasībām tiek organizēta Saūda Arābijas Pārtikas un zāļu aģentūras inspekcija "Grindeks" meitasuzņēmumā "HBM Pharma", Slovākijā.

Jau vēstīts, ka "Grindeks" koncerna auditētais apgrozījums 2018.gadā bija 145,477 miljoni eiro, kas ir par 9,9% vairāk nekā 2017.gadā, taču koncerns cieta zaudējumus 9,737 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks" un piecas tā meitassabiedrības - Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmācijas rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma".

"Grindeks" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. Kontrolpakete jeb 92,81% "Grindeks" akciju pieder Lipmanu ģimenes uzņēmumam SIA "Liplat Holding". Minētā uzņēmuma kapitālā Kirovam Lipmanam pieder 43,33%, Filipam Lipmanam - 35%, bet Annai Lipmanei - 21,67%.