foto: LETA
Aigars Rostovskis ieķīlājis "Biznesa augstskolu Turība"
Rostovskis ieķīlājis viņam piederošās "Biznesa augstskolas Turība" kapitāldaļas.
Bizness un ekonomika
2019. gada 25. novembris, 13:22

Aigars Rostovskis ieķīlājis "Biznesa augstskolu Turība"

Jauns.lv / LETA

SIA "Biznesa augstskola Turība" vienīgais īpašnieks Aigars Rostovskis ieķīlājis viņam piederošās augstskolas kapitāldaļas, liecina "Lursoft" informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 2,925 miljoni eiro. Komercķīlas ņēmējs ir banka "Citadele", bet parādnieks - SIA "Biznesa augstskola Turība".

Komercķīla reģistrēta piektdien, 22.novembrī.

Rostovskis par vienīgo Biznesa augstskolas "Turība" kapitāldaļu īpašnieku kļuva 2018.gada augustā. Iepriekš kapitāldaļas piederējušas arī Ivaram Strautiņam, Atim Sausnītim un Guntim Urlovskim. Rostovskis augstskolā darbojas kopš tās dibināšanas 1993.gadā, tostarp ilgstoši ieņemot arī valdes priekšsēdētāja amatu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Biznesa augstskola Turība" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, strādāja ar 5,149 miljonu eiro apgrozījumu un 446 928 eiro peļņu.

"Biznesa augstskola Turība" ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,134 miljoni eiro. "Biznesa augstskolas Turība" pamatdarbība ir augstākās izglītības pakalpojumu sniegšana.

Rostovskis ir arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes priekšsēdētājs.