foto: Shutterstock
"Instagram" spēris soli cīņā pret diētu slavinātājiem, ieviešot jaunu aizliegumu
Auto un tehnoloģijas
2019. gada 19. septembris, 15:06

"Instagram" spēris soli cīņā pret diētu slavinātājiem, ieviešot jaunu aizliegumu

Jauns.lv

Sociālā platforma “Instagram” ieviesusi jaunu aizliegumu, proti, turpmāk šajā vietnē tiks liegts slavināt diētas un kosmētiskās ķermeņa operācijas svara samazināšanas nolūkos. 

Kamēr daži vietnē publicētie vēstījumi tiks bloķēti jauniešu auditorijai, kas vēl nav sasniegusi 18 gadu vecumu, citi ieraksti tiks izņemti pavisam. 

Šāds solis jau raksturots kā “milzīga uzvara” cīņā pret diētu un detoksa industriju. Daudzi “Instagram” lietotāji gaidāmās izmaiņas uztvēruši pozitīvi, jautājot, vai arī tiem, kas pārsniedz 18 gadu slieksni, šādus ierakstus varētu nerādīt. 

Kā jaunās izmaiņas strādās?

Nereālas un diētu slavinošas kampaņas tiks nekavējoties bloķētas, tādējādi jauniešu auditorijai neradīsies kārdinājums izmēģināt dažādus apšaubāmus diētu produktus, detoksa plānus vai pat plastisko ķirurģiju. 

Tāpat lietotāji varēs ziņot par publikācijām, kas viņuprāt pārkāpj “Instagram” noteikto politiku. Izmaiņas tiks ieviestas arī sociālajā vietnē “Facebook”. 

Jāpiebilst gan, ka jaunie ierobežojumi attieksies tikai uz tiem lietotājiem, kas vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu. 

Kāpēc “Instagram” mainās? 

Ir radušās arvien lielākas bažas par kosmētikas un diētu nozares pārlieku lielo ietekmi uz cilvēkiem, kuri notic nereālu mērķu sasniegšanai. Šā gada februārī Lielbritānijas Nacionālās Veselības dienesta direktors Stīvens Povis aicināja aizliegt slavenību atbalstītas sociālo mediju reklāmas, kas popularizē svaru zaudēšanas palīglīdzekļus, norādot, ka produktiem ir kaitīga ietekme uz jauniešu fizisko un garīgo veselību.