Iespēja dzīvot Kurzemes Šveicē - blakus leģendām apvītajai Bangerta villai
Bangerta villa Kuldīgā.
Bizness un ekonomika
2019. gada 13. septembris, 13:25

Iespēja dzīvot Kurzemes Šveicē - blakus leģendām apvītajai Bangerta villai

Jauns.lv

Kuldīgas parkā, pretī Ventas rumbai lepni slejas Kurzemes koka arhitektūras pērle - Bangerta villa. Leģenda vēsta, ka 1900. gadā Pasaules saliekamo koka namu izstādē Parīzē šo ēku (toreiz Krievijas ekspozīcijas administratīvo korpusu) ieraudzījis kapteinis Bangerts un nolēmis to pasniegt savai līgavai kā dāvanu. Iespējams, ka arī Bangerta līgava bijusi Parīzē, un tieši viņa ir bijusi tā, kura iekārojusi šo skaisto koka namu. Ēku kapteinis pārvedis no Parīzes, un no dokumentiem zināms, ka sākumā tā atradusies Liepājā. Sākot ar 1906. gadu, ēku pārvietoja uz Kuldīgu, kur tā kalpoja kā Bangertu ģimenes vasaras rezidence.

Kopš 1940. gada ēkā atrodas Kuldīgas novada muzejs. 2014. gadā pēc divu gadu ilgas vērienīgas telpu rekonstrukcijas muzejā atjaunoti unikāli sienu krāsojumi un citas interjera detaļas, ir izdevies atjaunot ēkas vēsturiskos sienu, grīdu krāsojumus un senās krāsnis. Kā arī iekārtota ekspozīcija - Bangertu ģimenes dzīvoklis, kas ļauj iepazīt, kā dzīvojuši turīgi kuldīdznieki 20.gs. sākumā. 

Nekustamais īpašums blakus leģendām apvītajai Bangerta villai

Šobrīd Kuldīgas centrā, līdzās "Bangertu villai" pārdod jauku, romantisku un vēsturisku māju.

gallery icon
26

Kuldīga mākslinieciski un radoši spējusi apburt vienmēr - pilsētā uzņemtas vairāk kā 30 filmas, daudzi gleznotāji iedvesmojušies no Kuldīgas skaistajām ainavām. Pēdējos gadus Kuldīga arvien vairāk piesaista ārzemju viesus un dažādus tūristus, tiek atjaunotas ēkas, kurās izveidoti viesu nami, viesnīcas, restorāni un kafejnīcas, kurās izbaudīt gardēžu cienīgu maltīti. Tās plūstošo ūdeņu un vēsturiskās arhitektūras pārpilnības dēļ, Kuldīga ir iekļauta UNESCO nacionālajā sarakstā. Pilsētai raksturīgs Viduslaiku mazpilsētas šarms, kas apvienojumā ar sakopto pilsētvidi, rada gaisotni romantiskai atpūtai.

Laikam kļūstot siltākam, Kuldīgas apmeklējums nav iedomājams bez Eiropas platākā ūdenskrituma Ventas rumbas pārbrišanas, savukārt kultūras cienītāji novērtēs citur neredzētus un oriģinālus pasākumus - pavasara palu šovs "Lido zivis Kuldīgā", Pliko skrējiens pāri Ventas tiltam Jāņu naktī, kā arī karnevāls pilsētas svētku festivālā "Dzīres Kuldīgā", kur pasākumi ilgst vairākas dienas, tostarp norisinās dažādi šovi un priekšnesumi gan pa dienu, gan pa nakti. 

Šobrīd Kuldīgas centrā, līdzās "Bangertu villai" pārdod  jauku, romantisku un vēsturisku māju. Tā celta 1930. gadā no sarkaniem māla ķieģeļiem, saskaņojot to ar sarkano dakstiņu jumtu. Īpašums ir kapitāli renovēts - atjaunotas vēsturiskās koka durvis, koka logi, koka slēģi, autentiskā krāsns, koka dēļa grīdas un daļēji arī sienas, uzstādītas koka kāpnes, kas ved uz iekšpagalmu un koka sēta, piemeklēti autentiski interjera priekšmeti un mēbeles. 

Īpašums Kuldīgā ir lieliska investīcija, lai baudītu laiskas brīvdienas un atvaļinājumus skaistajā un plaukstošajā Kurzemes Šveicē, kā arī veidot biznesu, izīrējot sapņu namiņu pilsētas viesiem un tūristiem. Kļūstot par namīpašnieku plaukstošajā pilsētā, tā ir iespēja dzīvot blakus leģendām un romantiskiem stāstiem apvītajai "Bangerta villai", kas dēvējama par Kurzemes koka arhitektūras pērli.

Apskati īpašumu tuvāk šeit!

Raksts sadarbībā ar www.city24.lv