foto: LETA
Galvenais redaktors: interneta žurnāls "Spektr" ir neizdevīgs bizness
Krievijas izdevuma "Spektr" galvenais redaktors Antons Lisenkovs
Bizness un ekonomika
2019. gada 17. augusts, 13:50

Galvenais redaktors: interneta žurnāls "Spektr" ir neizdevīgs bizness

Jauns.lv / LETA

Tāpat kā visi mediji, arī Latvijā reģistrētais un uz Krievijas auditoriju orientētais interneta žurnāls "Spektr" ir neizdevīgs bizness, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Spektr" galvenais redaktors Antons Lisenkovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš teica, ka "Spektr" veidotājiem pastāvīgi jādomā, kā nopelnīt vai piesaistīt līdzekļus, lai turpinātu darbu.

Lisenkovs pastāstīja, ka "Spektr" ir četri galvenie virzieni, kā iegūt finanšu līdzekļus. Pirmais no tiem ir reklāma - gan parastā mediju reklāma, gan sponsorētais saturs. Otrais virziens ir projekti, kas tiek īstenoti ar grantu palīdzību. Trešais virziens ir kopīgi projekti ar lielākiem medijiem, bet ceturtais virziens ir struktūrvienība, kas darbojas kā satura birojs.

"Mēs pēc pasūtījuma veidojam saturu, kas nav saistīts ar mūsu izdevumu un bieži nav saistīts ar žurnālistiku vispār. Piemēram, mēs gatavojam rakstus angļu valodā Maltas biržai par "Bitcoin", citām kriptovalūtām un blokķēdes tehnoloģiju," paskaidroja "Spektr" galvenais redaktors.

Pēc viņa teiktā, šādi nopelnītā nauda tiek ieguldīta "Spektr" attīstībā. Šāda pieeja kļūst aizvien populārāka maziem plašsaziņas līdzekļiem, kuri paši mēģina izdzīvot un attīstīties, norādīja Lisenkovs, piebilstot, ka šādi mediji paši izdzīvot nespēs, kamēr auditorija nesāks saprast, ka kvalitatīva informācija ir vitāli nepieciešama.

"Tas ir lēns, bet neizbēgams process, jo tagad ir milzīgs daudzums viltus ziņu, visi skandina par hibrīdkariem, ietekmēšanu ar informācijas palīdzību un tamlīdzīgas lietas. Tādējādi nepiesārņotas informācijas vērtību palielinās," sacīja Lisenkovs.

"Spektr" darbojas kopš 2014.gada. Tas ir reģistrēts Latvijā, taču to veido Krievijas žurnālisti un tas ir orientēts uz Krievijas auditoriju.