foto: Publicitātes foto
"Latvijas Pasts" testa režīmā sūtījumus piegādās ar motorolleriem
Bizness un ekonomika
2019. gada 10. jūnijs, 11:17

"Latvijas Pasts" testa režīmā sūtījumus piegādās ar motorolleriem

Jauns.lv / LETA

AS "Latvijas Pasts" sūtījumu piegādēs jūnijā sācis testēt motorollerus, ar mērķi noskaidrot, vai šis transportlīdzeklis atsevišķās teritorijās paātrina pasta sūtījumu piegādi un uzlabo pastnieku ērtības, pavēstīja kompānijā.

"Latvijas Pasta" pārstāvji norādīja, ka ar motorolleriem ir iespējams ātrāk pārvarēt pastnieku kājāmgājēju un velosipēdistu ikdienas maršrutus un manevrēt teritorijās, kur tas nav iespējams pastniekam, kas piegādei izmanto automobili. Turklāt ātru un motorizētu transportlīdzekļu ieviešana sūtījumu piegādē var nodrošināt ne tikai sūtījumu efektīvāku saņemšanu, bet arī būtiski samazināt pastnieku fizisko noslodzi.

"Latvijas Pasts" sākotnējie testiem iegādājies divus sūtījumu piegādei paredzētus motorollerus, kas aprīkoti ar lielām slēdzamām kastēm sūtījumu ievietošanai un speciālu rāmi, kas nodrošina motorollera stabilitāti un drošu pārvietošanos. Patlaban motorollerus testē Piņķu un Ventspils pasta nodaļās, pēc tam testi sāksies Jelgavā un Rēzeknē, bet līdz augusta beigām motorollerus izmēģināšanai saņems arī citas pasta nodaļas visā Latvijā.

Kompānijā arī informēja, ka testu rezultātā motorollerus lietojušajiem pastniekiem būs jāsniedz savs vērtējums par to kvalitāti, izmantošanas ērtumu un atbilstību konkrētās teritorijas piegādes apstākļiem. Testu rezultāti tiks apkopoti rudenī, kad kompānija izlems, vai, cik lielā mērā un kādās teritorijās turpmāk pasta sūtījumu piegādei motorollerus izmantot pastāvīgi.

"Latvijas Pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas Pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3800 darbinieku.