foto: Shutterstock
4 situācijas, kad pieteikšanās īstermiņa aizdevumam ir pamatota
Bizness un ekonomika
2019. gada 22. maijs, 15:02

4 situācijas, kad pieteikšanās īstermiņa aizdevumam ir pamatota

Jauns.lv

Iekrājumi sniedz papildus drošības sajūtu. Tie ir kā glābiņš situācijās, kad steidzami ir nepieciešama nauda. Taču ne visiem cilvēkiem izdodas izveidot iekrājumus. Viss ir atkarīgs no paša cilvēka – ja viņam būs vēlme un vajadzības, tad izveidot iekrājumus būs vienkāršāk. Taču, ja cilvēks visu savu dzīvi ir pieradis neapdomīgi tērēt savu naudu un dzīvot no algas līdz algai, tad visticamāk, ka viņš iekrājumus tā arī neizveidos.

Parasti cilvēki veido iekrājumus, lai piepildītu kādu mērķi. Tie cilvēki, kuri neveido iekrājumus, papildus naudas nepieciešamības gadījumā dažkārt izvēlas aizdevumus. Lai gan bieži vien cilvēki tiek mudināti nesākt kredītsaistības, ir gadījumi, kad ātrie kredīti ir pamatoti un nepieciešami. Raksta turpinājumā uzzināsi 4 situācijas, kad pieteikšanās īstermiņa aizdevumam ir pamatota.

1. Tavas un ģimenes veselība

Vaselība ir pats svarīgākais, kas cilvēkam dzīvē ir vajadzīgs. Tāpēc par to ir jārūpējas un veselība ir jāsargā. Ja nebūs veselības, tad daudzas lietas dzīvē būs liegtas un cilvēks noteikti jutīsies nelaimīgs. Veselības stāvoklis ļoti ietekmē dzīves kvalitāti. 

Gadījumos, kad pēkšņi pasliktinās Tava vai kāda ģimenes locekļu veselība, tad aizdevums var palīdzēt, ja nav iekrājumu. Gan medikamenti, gan ārstu vizītes mēdz maksāt lielu naudu un ne vienmēr cilvēkiem tāda ir. Tāpēc, ja ir nepieciešamība, nebaidies ņemt aizdevumu šādā situācijā.

Pat, ja šobrīd Tev nekas nekaiš, tas nenozīmē, ka vienmēr tā būs. Ir jādomā arī par profilaksi. Piekop veselīgu dzīvesveidu, nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm, kā arī regulāri dodies pie ārstiem, lai pārbaudītu, ka ar Tevi viss ir kārtībā. Tikai un vienīgi mēs paši nosakām to, kā jūtamies un kādā stāvoklī ir mūsu veselība.  

2. Dažādu problēmu risināšana

Gan mājās, gan darbā, kā arī jebkurā citā vietā mūs var piemeklēt dažādas problēmas. Piemēram, braucot uz darbu, var pārsprāgt mašīnai riepa, līdz ar to nākas steidzami pirkt jaunu, taču ne vienmēr tam atliek naudas. Ne tikai riepa automašīnai var sabojāties, mēdz saplīst arī kas cits un radīt daudz lielākas problēmas. Kā jau zināms, tad automašīnas remonts nav no tiem lētākajiem.  Lai varētu segt remonta izmaksas, var nākties ņemt izdevumu. 

Tāpat arī majās var saplīst kaut kas no sadzīves tehnikas, piemēram, ledusskapis, veļasmašīna vai televizors. Ja šīs lietas nav remontējamas, tad atliek vien pirkt jaunas, jo bez šīm lietām būtu grūti iztikt. Jauna sadzīves tehnika nav lēta, it sevišķi tāda, kas ir ekonomiskās klases. Līdz ar to arī šādā situācijā ir nepieciešamība ņemt aizdevumu.

3. Studiju apmaksa

Mūsdienās izglītībai ir liela loma cilvēku dzīvē. Jo labāku izglītību esi ieguvis, jo labāk apmaksātu darbu vari iegūt. Tāpēc jācenšas pēc iespējas vairāk izglītoties, lai labāk varētu konkurēt darba tirgū.

Bieži vien cilvēki nedodas studēt, jo viņiem nav naudas par ko segt studiju izmaksas. Tā vietā viņi uzreiz meklē darbu. Taču, kāpēc gan nepaņemt aizdevumu un iegūt pietiekami labu izglītību? Tā noteikti dzīvē noderēs.

4. Biznesa attīstība

Iespējams, ka Tev jau sen padomā ir lieliska biznesa ideja, taču tās realizēšanai vienmēr ir pietrūkusi nauda. Tad nu ir īstais laiks, lai ņemtu aizdevumu un šo ideju realizētu. Ir vērtīgi ieguldīt naudu tajā, kas pēc tam Tev nesīs vēl lielāku peļņu, tāpēc nebīsties no aizdevuma, bet gan izmanto to, lai tava ideja realizētos pēc iespējas ātrāk.