foto: Publicitātes foto
„Dzintars" uzsāk zobu kopšanas produktu ražošanu
Bizness un ekonomika
2019. gada 25. februāris, 13:02

„Dzintars" uzsāk zobu kopšanas produktu ražošanu

Jauns.lv

Latvijā lielākais parfimērijas un kosmētikas ražotājs „Dzintars" atjaunojis zobu pastas un zobu eliksīra ražošanu, ziņo "Dzintars" mārketinga projektu vadītāja Svetlana Savčuka.

Produktu līnija veselīgām samaganām un stipriem zobiem "Futura Formula SOS HealthyDent 5R" ir nozīmīgs solis "Dzintars" dabīgās farmakosmētikas attīstībā, ziņo Savčuka. 

Kariesa un periodontīta slimības arvien vairāk izplatās, neskatoties uz lielo zobu kopšanas līdzekļu daudzumu. Vēl 1924. gadā angļu zinātnieks D.K.Klerks apraksta pozitīvas, fakultatīvi anaerobas streptokoku dzimtas baktērijas "Streptococcus mutans", kas mīt zobu aplikumā. Vēlāk tika pierādīts, ka šie mikroorganismi izraisa kariesu un periodontītu. Pamatojoties uz to, efektīvi apkarot kariesu un periodontītu var tikai, iznīcinot šos mikroorganismus.

"Dzintars" ir radījis līdzekļus pret kariesu un periodontītu. Pateicoties aktīvo sastāvdaļu kompleksam, zobu pasta "Futura Formula SOS HealthyDent 5R" veic šādas funkcijas: kavē kariesa veidošanos, uzlabo smaganu stāvokli periodontīta gadījumā, novērš zobu aplikuma veidošanos, piesātina zobu emalju ar minerāliem un mazina smaganu iekaisumu un asiņošanu.

Jaunās zobu pastas efektivitāte ir pierādīta klīniskajos pētījumos, kas apstiprina produkta daudzfunkcionālu kompleksu iedarbību. Papildus zobu pastai "Dzintars" ir izstrādājis mutes dobuma kopšanas bioeliksīru "Futura Formula SOS HealthyDent 5R", kas efektīvi darbojas vietās, ko nevar aizsniegt ar zobu birstīti. Labāku rezultātu iespējams panākt, vienlaikus lietojot zobu pastu un zobu bioeliksīru.