foto: LETA
Putniņš atbalsta iniciatīvu veikt FKTK auditu
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Pēters Putniņš.
Bizness un ekonomika
2018. gada 24. februāris, 17:28

Putniņš atbalsta iniciatīvu veikt FKTK auditu

LETA

Iniciatīva veikt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) auditu, ir atbalstāma, aģentūrai LETA atzina FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

"Mēs tikai atbalstītu šādu iniciatīvu, jo esam par iestādes darba principiem un lēmumiem pārliecināti. Un par sevi kā banku uzraugu jūtamies droši," teica Putniņš.

Viņš arī norādīja, ka FKTK rīcība nav bijusi ne subjektīva, ne arī kādā citā veidā ietekmēta - katram pārmetumam pretī ir FKTK stingrs arguments. "Katru mūsu rīcību pamato koleģiāls lēmums un katram lēmumam pamatā ir likums. To es varu droši teikt. Turklāt šādā ārējā izvērtējumā vai pārbaudē, ko veic profesionāļi, vienmēr var rast ko noderīgu vēl efektīvai iestādes darba organizēšanai," sacīja FKTK vadītājs.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) sestdien žurnālistiem pavēstīja, ka aicinās Saeimu kā pārraugu veikt finanšu sektoru uzraugošās iestādes auditu.

Viņa norādīja, ka FKTK darbu pēdējo divu gadu laikā atzinīgi novērtē ne tikai pati ministre, bet arī ārvalstu institūcijas, tomēr tas nenozīmējot, ka nozares uzraudzībā neesot problēmu. "Lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā un visiem būtu laba sajūta par FKTK pieņemtajiem lēmumiem, Finanšu ministrija runās ar Saeimu, lai tā iniciē auditu, kas izvērtētu iestādes darba kvalitāti," teica Reizniece-Ozola.