Blodons par to, kas tiešām kotējas Latvijas darba tirgū. Un ne jau "baltās apkaklītes"
Bizness un ekonomika
2017. gada 12. decembris, 15:42

Blodons par to, kas tiešām kotējas Latvijas darba tirgū. Un ne jau "baltās apkaklītes"

Kasjauns.lv

"Mēs esam pilnīgi aizlaiduši ratatā vidējo profesionālo un tehnisko izglītību. Ir faktiski vajadzīgi vidējās klases amatnieki, labas kvalitātes amatnieki. Labs amatnieks šodien nav bez darba. Viņam ir gan darbs, gan ienākumi. Un bieži vien ir tā, ka pasūtījumu ir vairāk nekā spēj tikt galā," sabiedrisko attiecību speciālists Arnis Blodons apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komentējot situāciju darba tirgū un pārkvalificēšanās kursu efektivitāti, Blodons pauda, ka šādi kursi ir pārāk īslaicīgi, lai palīdzētu cilvēkiem iegūt jaunas prasmes. 

"Ko tu iemācīsies trijās dienās? Publisko uzstāšanos? Es to esmu mācījies 30 gadus un, pateicoties tam, šobrīd varu brīvi runāt. Trijās dienās publisko runu nevar iemācīties. Angļu valodu? How do you do? Tas ir viss, ko trīs dienās varbūt varētu apgūt," sacīja Blodons. Viņš uzskata, ka kursi drīzāk sagatavo cilvēkus psiholoģiski: “Šie kursi ir vairāk nepieciešami psiholoģiskajai stabilitātei."

Blodons arī  ir pārliecināts, ka valstij būtu jākoncentrējas uz amatnieka profesijas, nevis "balto apkaklīšu" popularizēšanu darba tirgū. Cilvēkiem ir jādod iespēja iegūt kvalifikāciju, ar kuru viņi varēs nopelnīt. 

"Tev nav obligāti jāņem tā augstākā latiņa. Mums ir pietiekoši daudz finansistu, grāmatvežu, juristu. Tas, kas tiešām šobrīd kotējās, ir labas kvalitātes amatnieki," norādīja Blodons.