Tūkstošiem baikeru Rīgā ar lepnumu izrāda savus močus. FOTO
Skaļi gāzējot un signalizējot, motociklistu kolonna sestdien devās motosezonas atklāšanas parādes braucienā pa Rīgas ielām.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 30. aprīlis, 16:25

Tūkstošiem baikeru Rīgā ar lepnumu izrāda savus močus. FOTO

Jauns.lv

Tūkstošiem motociklistu šodien devās parādes braucienā pa Rīgas ielām, atklājot jauno motosezonu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Braucēji startēja no tirdzniecības centra "Mols", devās uz Pārdaugavu un finišēja 11.novembra krastmalā, kur notika oficiālie sezonas atklāšanas pasākumi.

Motokolonna stiepās daudzu kilometru garumā, braucējiem skaļi gāzējot un signalizējot ielu malās stāvošajiem skatītājiem, kas draudzīgi māja ar rokām un fotografēja motociklistus.

Viens no pasākuma organizētājiem Arnis Blodons norāda, ka šogad varētu būt pārspēti visi iepriekšējo gadu rekordi, un lēš, ka pasākumā piedalījušies vairāk nekā 5000 motociklistu.

Ļoti daudz interesentu apskatīt dažādos spēkratus sanākuši 11. novembra krastmalā. Krastmalā varēja vērot arī motociklistu triāla paraugdemonstrējumus, kurus izpilda vairākkārtējs Baltijas un Latvijas čempions triālā Andris Grīnfelds un viņa komanda, kā arī uzstājās norvēģu rokgrupa "Lonely Kamel".

Pasākums gan vēl nav noslēdzies, bet Blodons uzsver, ka līdz šim tas bijis izcili veiksmīgs. Īpaši laika apstākļi bijuši tādi, "kādus par naudu nevar nopirkt". Visiem ir labs garastāvoklis, sakāvies arī neviens nav, tāpēc var teikts, ka svētki ir izdevušies, sacīja Blodons.

Jaunā motosezona Latvijā tiek atklāta nedēļu ātrāk nekā kaimiņvalstī Lietuvā, kur motociklisti uz jaunās sezonas atklāšanu šogad pulcēsies 7.maijā.

Šā gada Latvijas motobraucēju oficiālā sezona ilgs līdz 24.septembrim.

 

LETA/Foto: Mārtiņš Ziders