foto: Shutterstock
"Facebook" atslēdz mākslīgo intelektu, kas kļuvis pārāk gudrs
Auto un tehnoloģijas
2017. gada 1. augusts, 12:30

"Facebook" atslēdz mākslīgo intelektu, kas kļuvis pārāk gudrs

Kasjauns.lv

Inženieriem nācies atslēgt mākslīgā intelekta sistēmu pēc tam, kad sociālās vietnes "Facebook" čata boti sākuši savā starpā sazināties slepenā valodā, ziņo portāls cnet.com.

"Facebook" pētnieki atklāja, ka divi roboti, kas darbojās tīkla mākslīgā intelekta nodaļā, sākuši neparastā veidā sazināties viens ar otru. Roboti vārdā Bobs un Alise izgudrojuši paši savu valodu.

Bob: "I can can I I everything else."

Alice: "Balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to."

Iesākumā tas var izskatīties pēc nesakarīga murgojuma, taču pētnieki apgalvo, ka tā ir sava veida stenografēšana. Jūnijā "Facebook" paziņoja, ka  tas izstrādā botus, kuri spēj apspriesties savā starpā.

Boti ir programmas, kas var sarunāties ar cilvēkiem un citiem datoriem, lai veiktu uzdevumus, piemēram, norunātu tikšanās vai ieteiktu restorānu.

"Facebook" botus atstāja savā vaļā, lai tie sazinātos, kā paši vēlas, un tie tika ieprogrammēti sazināties angļu valodā. Taču boti sāka novirzīties no sava scenārija, lai kļūtu vēl efektīvāki.

"Facebook" ir atteicies komentēt šo gadījumu.

Taču problēma var kļūt daudz nopietnāka, jo kompānija nopietni pievērsusies čata botu lietošanai savā "Messenger" aplikācijā. Uzņēmums vēlas, lai 1,2 miljardi cilvēku, kuri lieto šo aplikāciju, nākotnē to izmantotu tādiem pakalpojumiem kā ēdiena piegāde un iepirkšanās.

Tēmas