foto: Publicitātes foto
"Adidas" ražos apavus no pārstrādātiem atkritumiem
Bizness un ekonomika
2017. gada 27. aprīlis, 14:02

"Adidas" ražos apavus no pārstrādātiem atkritumiem

LETA

"Adidas" pagājušo nedēļ laiduši klajā savu ikgadējo ilgtspējas ziņojumu, kurā pieejami daudzi interesanti fakti un skaitļi par milzu uzņēmuma centieniem padarīt savu darbību maksimāli videi draudzīgu.

Saistošs ir fakts, ka "Adidas" šogad uzsāk 3 sporta apavu
modeļu ražošanu no materiāliem, kas radīti, pārstrādājot no
okeāniem izskalotos atkritumus.

Apavi no pārstrādātiem atkritumiem

gallery icon
7

Pagājušās nedēļas beigās adidas nāca klājā ar paziņojumu, ka šogad uzsāks vēl vairāku apavu modeļu ražošanu no īpašā Parley Ocean Plastic™ materiāla, kā arī publiskoja uzņēmuma 2016. gada ilgtspējības progresa ziņojumu, kurā atrodami daudzi interesanti fakti un skaitļi par uzņēmuma apņemšanos būt atbildīgiem pret dabu.

Uzņēmums uzsver savu apņemšanos palīdzēt pārtraukt jūras piesārņošanu ar plastmasu, kā daļu no sadarbības ar organizāciju Parley For The Oceans. Uzņēmums ir apņēmies 2017. gadā saražot vienu miljonu apavu pāru no pārstrādātas, jūrā izmestas plastmasas.

Šīs iniciatīvas popularizēšanā iesaistījušies arī citi nozīmīgi uzņēmumi un organizācijas, piemēram četras ASV augstākās futbola līgas (MLS) komandas valkās sporta tērpus, kas izgatavoti no Parley Ocean Plastic™ materiāla, tā paužot atbalstu okeānu piesārņošanas problēmai.