Latvijā pagājušajā gadā bijis straujākais aviopasažieru skaita pieaugums ES
Bizness un ekonomika
2009. gada 4. decembris, 15:19

Latvijā pagājušajā gadā bijis straujākais aviopasažieru skaita pieaugums ES

Jauns.lv

Aviopasažieru skaits Latvijā 2008.gadā ir palielinājies par 16,8% līdz 3,69 miljoniem, uzrādot straujāko pieaugumu starp visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina jaunākie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Rīgas lidosta 2008.gadā bija sestā lielākā starp jaunajām ES valstīm un 76.lielākā ES. Viļņas lidosta ar 2,04 miljoniem pasažieru starp visām ES lidostām ieņēma 104.vietu, bet Tallinas lidosta ar 1,8 miljoniem pasažieru - 118.vietu.

Arī šogad lidostā bijis apkalpoto pasažieru un kravu skaita pieaugums. Starptautiskajā lidostā "Rīga" šā gada 11 mēnešos apkalpoti 3 748 959 pasažieri, kas ir par 9,8% vairāk nekā analoģiskā periodā pērn, informēja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" preses sekretārs Mārtiņš Langrāts.

Starptautiskā lidosta "Rīga" arī decembrī plāno apkalpot ne mazāk kā 300 000 pasažieru, tādējādi četru miljonu apkalpoto pasažieru robeža tikšot sasniegta ap Ziemassvētkiem, sacīja Langrāts.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No tās ir 69 tieši galamērķi, savukārt 2009./2010.gada ziemas periodā ir 61 tiešais galamērķis, ko nodrošina 12 lidsabiedrības.

No nākamā gada Rīgas lidostā savu darbību Baltijas valstīs sāks arī Ungārijas lidsabiedrība "Wizz Air", kura plāno atklāt lidojumus no Rīgas uz Londonu, Oslo un Turku.

"Wizz Air" ir lielākā zemo cenu lidsabiedrība Centrālajā un Austrumeiropā pārvadāto pasažieru skaita ziņā. Sabiedrība šogad svin darbības piekto gadadienu, tā ir pārvadājusi ap 22 miljoniem pasažieru, apsteidzot citas aviokompānijas - Polijas "CSA" un "LOT", Slovākijas "Sky Europe" un Ungārijas "Malev".

LETA