"Arēna Rīga" pārdota "Rietumu bankai"
Bizness un ekonomika
2010. gada 22. janvāris, 08:37

"Arēna Rīga" pārdota "Rietumu bankai"

Jauns.lv

Pagājušā gada nogalē "Rietumu banka" ar sava meitasuzņēmuma "AR Entertainment Limited" starpniecību iegādājusies 100% kapitāldaļu kompānijā "Arēna Rīga".

Tā rezultātā banka savā īpašumā ieguvusi daudzfunkcionālo halli, " raksta laikraksts "Biznes&Baltija".

"Arēna Rīga" nopirkta no Genādija Bondarika, kuram piederēja 60% "Arēna Rīga" kapitāldaļu, viņa dzīvesbiedres Elēnas - 10%, kā arī firmas "Arena Invests" - 30%. "AR Entertainment Limited" reģistrēta Kiprā.

Darījuma detaļas netiek atklātas.

Kā laikrakstam skaidrojis "Rietumu bankas" Sabiedrisko attiecību, reklāmas un mārketinga pārvaldes vadītājs Sergejs Grodņikovs, darījums gatavots ilgāku laika posmu, kurā rūpīgi analizēts "Arēnas Rīga" bizness un menedžments. Turklāt jau iepriekš banka un arēna sadarbojušās, arī kreditēšanas jomā.

Kā atgādina "Biznes&Baltija", arēna tika uzbūvēta 2006.gadā, gatavojoties pasaules hokeja čempionātam. Ēkas kopējā platība ir 22,57 tūkstoši kvadrātmetru. Pērn arēnā notikuši 129 dažādi pasākumi.

"Arēna Rīga" apgrozījums 2008.gadā bija 2,61 miljons latu, bet peļņa - 447 000 latu.

"Skaidrs, ka tuvākajā laikā Latvijā konkurenti arēnai neparādīsies. Pasākumu kalendārs ir izstrādāts ilgam laikam. Ņemot vērā šīs priekšrocības un efektīvo menedžmentu, "Arēna Rīga" strādā ar peļņu un tai nav kredītsaistību. Bankai ir pamats uzskatīt, ka šī biznesa perspektīvas ir labas," uzsver Grodņikovs.

Viņš atgādina, ka "Arēna Rīga" īpašumā ir arī liela teritorija - seši hektāri starp Skanstes un Vesetas ielām, kuras attīstībai ir izstrādāti "ambiciozi, labi pamatoti attīstības plāni". Tai skaitā plānots šajā vietā uzbūvēt Baltijā lielāko atpūtas, tirdzniecības un biroju kompleksu.

"Arēna Rīga" valdē iekļauts "Rietumu bankas" Kredītu un investīciju pārvaldes vadītāja vietnieks Renāts Lokomets. Darbu turpinās arēnas valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Kā stāsta Grodņikovs, "Rietumu banka" atzinīgi vērtē "Arēna Rīga" menedžmenta paveikto un būtiskas izmaiņas neplāno. Bankas speciālisti iecerējuši vairāk koncentrēties atbalstam finanšu jomā.

"Jaunajam īpašniekam ir plašāks biznesa saišu loks, kas var būt noderīgi pašreizējā ekonomiskajā situācijā," norāda arēnas direktors Edgars Buncis.

Kā atgādina laikraksts, Bondariku ģimene arēnas kapitāldaļas 2008.gadā ieguva no par dažādiem noziegumiem apsūdzētā uzņēmēja Igora Ivanova. Divus gadus iepriekš Ivanovs arēnu nopirka no firmas "Merks" par 17,61 miljonu eiro (12,3 miljoniem latu).

LETA/foto:LETA