Microsoft par 8,5 miljardiem pirks Skype
Bizness un ekonomika
2011. gada 10. maijs, 09:37

Microsoft par 8,5 miljardiem pirks Skype

Jauns.lv

ASV datoru programmatūras kompānija "Microsoft" jau tuvākajā laikā varētu pabeigt 8,5 miljardus ASV dolāru (4,1 miljards latu) vērtu darījumu par interneta sarunu kompānijas "Skype" iegādi.

­

To paziņoja kāda ar darījumu cieši saistīta persona, piebilstot, ka darījuma summā iekļauta arī "Skype" parādu segšana. ASV datoru programmatūras kompānija "Microsoft" jau tuvākajā laikā varētu pabeigt 8,5 miljardus ASV dolāru (4,1 miljards latu) vērtu darījumu  par interneta sarunu kompānijas "Skype" iegādi, paziņoja kāda ar darījumu cieši saistīta persona, piebilstot, ka darījuma summā iekļauta arī "Skype" parādu segšana.

Avots, kas vēlējās palikt anonīms, jo sarunas par darījumu nav publiskas, uzsvēra, ka par darījumu kompānijas varētu paziņot jau otrdien.

"Skype" konsultanti sarunās ir ASV investīciju banka "Goldman Sachs" un banka "JPMorgan", savukārt "Microsoft" neizmanto konsultanta pakalpojumus, klāstīja avots.

Iepriekš par iespējamo darījumu vēstīja arī biznesa izdevums "Wall Street Journal".

Gan "Microsoft", gan "Skype" atteicās komentēt izskanējušo informāciju.

Lai gan "Skype" miljoniem cilvēku visa pasaulē ir kļuvis par ērtu saziņas līdzekli, kompānija savu astoņu darbības gadu laikā ir strādājusi ar nelielu peļņu. Tā kā uzņēmums turpina iekarot jaunus tirgus visa pasaulē, peļņa tiek izlietota investīcijām. Kompānijas parādsaistības pērnā gada nogale bija mērāms 686 miljonos dolāru (331 miljons latu).

BNS

­