Bizness un ekonomika

Eksperti no ASV vērtēs Latvijas IT drošības sistēmu

Jauns.lv

ASV informācijas tehnoloģiju (IT) drošības eksperti vērtēs Latvijas IT drošības sistēmu, kā arī sniegs rekomendācijas tās tālākai attīstībai, pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) Transporta un sakaru drošības nodaļas vadītājs Māris Andžāns.

Viņš uzsvēra, ka ASV informācijas tehnoloģiju drošības eksperti otrdien ieradās Rīgā un vizītes laikā eksperti tiksies ar SM, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas (CERT.LV), Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem, kā arī vairākiem elektronisko sakaru un citu tautsaimniecībā svarīgu jomu uzņēmumiem.

Andžāns arī pastāstīja, ka IT drošības veicināšanas nolūkos 24. maijā Eiropas Tīklu un informācijas drošības aģentūra (ENISA) Rīgā organizēs Latvijas valsts institūciju un atsevišķu elektronisko sakaru nozares uzņēmumu pārstāvju mācības par mācību organizēšanu reaģēšanai uz dažāda lieluma IT drošības incidentiem.

IT drošības ekspertu vizīte Rīgā notiek ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu. Eksperti pārstāv BENS grupu ("The Business Executives for National Security Group") un Rīgā uzturēsies trīs dienas. Vizīte ir viens no SM un CERT.LV centieniem stiprināt starptautisko sadarbību IT drošības jomā, ņemot vērā IT apdraudējumu pārrobežu raksturu.

BNS