Bizness un ekonomika
2011. gada 19. maijs, 23:29

Kopš netiekam finālā, krītas skatītāju interese par Eirovīzijas TV pārraidēm

Jauns.lv

Interese par starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pārraidēm televīzijā šogad turpinājusi samazināties, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" apkopotie televīzijas skatīšanās dati.

Kā liecina "TNS Latvia" pētījumu dati, kopš 2008.gada, kad Latvija pēdējo reizi iekļuva konkursa finālā, interese par Eirovīzijas dziesmu fināla pārraidēm samazinājusies par aptuveni 7,2 procentpunktiem.

Šogad Latvijā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmā pusfināla tiešraidi Latvijas Televīzijas 1.kanālā (LTV1) vērojuši vidēji 5,5% jeb 114 000 Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem. Otro pusfinālu, kurā piedalījās Latvijas grupa "Musiqq" ar dziesmu "Angel in Disguise", vērojuši 11% jeb 230 300 Latvijas iedzīvotāju, bet fināla tiešraidi vēroja 9,4% jeb 196 900 skatītāju.

2010.gadā pirmo pusfinālu vēroja 15,7%, otro pusfinālu - 7,7%, bet fināla pārraidi - 13,1% Latvijas iedzīvotāju. Savukārt 2009.gadā pirmo pusfinālu kanālā LTV1 vēroja 9%, otro pusfinālu - 15,9%, bet fināla pārraidi noskatījās 14,3% iedzīvotāju.

2008.gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu, kurā piedalījās arī apvienība "Pirates of the Sea", noskatījās 16,6%, bet pusfinālu - 9,2% Latvijas iedzīvotāju.

Igaunijā šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmo pusfinālu kanālā "ETV" vērojuši 14,3% skatītāju, bet otro pusfināla tiešraidi, kurā piedalījās Igaunijas dziedātāja Jāni Gettere ar dziesmu "Rockefeller Street", vēroja 22,8% Igaunijas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem. Savukārt fināla pārraidi savos televizora ekrānos vēroja 27,5% Igaunijas iedzīvotāju.

Lietuvā pirmo Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālu kanālā" LTV", kurā piedalījās Lietuvas dziedātāja Evelīna Sašenko ar dziesmu "C'est Ma Vie", šogad vēroja 12,4%, otro pusfinālu - 9,9%, bet fināla tiešraidi - 16,6% Lietuvas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem.

Jau ziņots, Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas notika Vācijas pilsētā Diseldorfā, uzvarēja Azerbaidžāna ar dziesmu "Running Scared".

Kopumā šogad Eirovīzijas dziesmu konkursā kopā piedalījās 43 valstis. Konkursa finālā no pirmā pusfināla piedalījās Serbijas, Lietuvas, Grieķijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Šveices, Ungārijas, Somijas, Krievijas un Īslandes pārstāvji, bet no otrā pusfināla piedalījās Igaunijas, Rumānijas, Moldovas, Īrijas, Bosnijas un Hercogovinas, Dānijas, Austrijas, Ukrainas, Slovēnijas un Zviedrijas pārstāvji.

Tradicionāli bez piedalīšanās pusfinālos automātiski finālā startēja Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija, un pēc ilgāka pārtraukuma Eirovīzijā piedalījās arī Itālija.

Arī pērn Latvijas pārstāvei Aijai Andrejevai neizdevās iekļūt Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

LETA Nozare.lv