Bizness un ekonomika
2011. gada 21. maijs, 18:26

Airbus: Rīga ir ļoti tīra pilsēta, un tā īpaši izceļas ar to, ka ir draudzīga kājāmgājējiem

Jauns.lv

Rīga ir ļoti tīra pilsēta un tā īpaši izceļas ar to, ka ir draudzīga kājāmgājējiem, portālam "Nozare.lv" atzīst vienas no lielākajām aviobūves kompānijām pasaulē "Airbus" pārstāvji Rafaels Šefilds un Antonio da Kosta, kuri par Latviju iepriekš nebija dzirdējuši.


Viņi abi šonedēļ apmeklēja aviācijas konferenci, kurā izteicās, ka tas neatbilst iepriekšējam priekšstatam par Ziemeļeiropu, ka viss ir tumšs, pelēks un garlaicīgs: „Iepriekš par Rīgu un Latviju nebijām dzirdējuši, un esam patīkami pārsteigti," skaidroja Šefilds.

Aviācijas biznesa ekspertiem iepaticies arī Latvijas operas "Pīķa dāma" apmeklējums, kuru noorganizēja "airBaltic", jo laika trūkuma dēļ reti sanāk apmeklēt šādus pasākumus.

Kā ziņots, 19.maijā Rīgā trešo reizi notika ikgadējā starptautiskā aviācijas konference "North Hub Riga". Šogad "North Hub Riga" konferences tēmas orientētas uz inovācijām un jaunu ienākumu plūsmu radīšanu.

"Airbus" galvenais birojs atrodas Tulūzā, Francijā, uzņēmums pieder EADS.

Uzņēmumā strādā 52 500 darbinieku, un tam ir filiāles ASV, Ķīnā, Japānā un Vidējos Austrumos.

Kopš 1974.gada, kad "Airbus" sāka darbību, tas pārdevis vairāk nekā 10 000 lidmašīnu.

Pērn "Airbus" ienākumi sasniedza 29 miljardus eiro (20 miljardus latu), bet peļņa bija 305 miljoni eiro (214 miljoni latu).

LETA