Bizness un ekonomika
2011. gada 14. augusts, 08:13

Par VSAA e-pakalpojumiem interesējušies 10,5 tūkstoši cilvēku

Jauns.lv

Kopumā portālā "latvija.lv" par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) e-pakalpojumiem līdz šim interesējušies 10,5 tūkstoši cilvēku, pavēstīja VSAA sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Olupe.

VSAA direktore Inese Šmitiņa prognozēja, ka e-pakalpojumu potenciāls pieaugs, jo lielākā daļa VSAA maksāto pabalstu un pensiju jau tagad tiek ieskaitīti klienta kontā kredītiestādē. "Kopumā bankās, kas piedāvā autorizāciju portālā "latvija.lv", VSAA pakalpojumus saņem gandrīz 500 tūkstoši cilvēku, kas ir 63% no visām bankām, uz kurām tiek pārskaitīti VSAA maksājumi," viņa minēja un piebilda, ka attiecīgi šie klienti lieto arī internetbanku, kuras autentifikācijas rīks ir izmantojams arī piekļuvei portāla e-pakalpojumiem.

Saskaņā ar VSAA sniegto informāciju kopš augusta sākuma ir pieejami vēl trīs jauni VSAA e-pakalpojumi – "Informācija par ieturēto ienākuma nodokli", "Informācija par izmaksai nosūtīto pensiju/pabalstu/atlīdzību" un "Informācija par prognozējamo vecuma pensijas apmēru". Tie papildina trīs jau esošos e-pakalpojumus, kuri kopš jūnija vidus pieejami portālā "latvija.lv" – "Informācija par sociālās apdrošināšanas iemaksām un apdrošināšanas periodiem (no 1996.gada)", "Informācija par reģistrēto darba stāžu (līdz 1996. gadam)" un "Informācija par piešķirtās pensijas, pabalsta, atlīdzības apmēru (no 2008. gada)".

Lai saņemtu e-pakalpojumu, portālā "latvija.lv" tiek piedāvātas trīs drošas autentifikācijas iespējas: tie ir pieejami e-paraksta īpašniekiem, mobilā ID lietotājiem un piecu internetbanku lietotājiem – "Swedbank", "Latvijas Krājbankas", "SEB bankas", bankas "Citadele" un "Norvik" bankas klientiem. Līdz gada beigām šo pakalpojumu varētu piedāvāt arī "DNB Nord banka" un '"Nordea banka".

VSAA ir Labklājības ministrijas pārraudzībā esoša valsts institūcija, kas realizē valsts pārvaldes funkciju administrēšanu sociālās apdrošināšanas un sociālo pakalpojumu jomā.

BNS