Bizness un ekonomika
2011. gada 20. oktobris, 21:20

"Microsoft" vadīta grupa gatavo "Yahoo" pārņemšanas piedāvājumu

Jauns.lv

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Microsoft" un privātie investori gatavo vairāku miljardu dolāru vērtu piedāvājumu iegādāties interneta uzņēmumu "Yahoo", ceturtdien vēsta laikraksts "Wall Street Journal".

"Microsoft" šim piedāvājumam apvienojies ar privāto investīciju kompāniju "Silver Lake Partners" un Kanādas investīciju uzņēmumu "Canada Pension Plan Investment Board", taču vēl nav izlēmis par tā izteikšanu, norāda laikraksts.

"Wall Street Journal" raksta, ka par "Yahoo" iegādi interesi izrādījušas vismaz deviņas privātās investīciju kompānijas.

Laikraksts piebilda, ka "Microsoft" darījums paredzētu pēc pārņemšanas atdalīt "Yahoo" Āzijas aktīvus.

"Yahoo" akciju vērtība šā mēneša sākumā pieauga par vairāk nekā 10% pēc spekulācijām, ka "Microsoft" gatavojas izteikt jaunu pārņemšanas piedāvājumu interneta gigantam vairāk nekā trīs gadus pēc iepriekšējā piedāvājuma noraidīšanas.

"Microsoft" 2008.gadā piedzīvoja publiski pazemojumu, kad "Yahoo" līdzdibinātājs Džerijs Jangs noraidīja dāsno pārņemšanas piedāvājumu 33 dolāru par akciju vērtībā, kas kompāniju novērtēja vairāk nekā 47 miljardu dolāru (23,9 miljardu latu) apmērā.

Tajā laikā sašutušais "Microsoft" vadītājs Stīvs Balmers uzsvērti paziņoja, ka vairs negrasās piedalīties "Yahoo" pārņemšanas pārrunās.

Analītiķi tagad prognozē, ka "Yahoo" varētu tikt pārņemts par 16-18 dolāriem par vienu akciju, tādējādi novērtējot uzņēmumu 20-22,7 miljardu dolāru (10,2-11,5 miljardu latu) apmērā.

LETA