Bizness un ekonomika
2011. gada 21. novembris, 02:10

Portālā "latvija.lv" pieejami trīs jauni VSAA e-pakalpojumi

Jauns.lv

Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv pieejami trīs jauni Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) elektroniskie pakalpojumi, pavēstīja VSAA un Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) pārstāvji.

Portālā tagad pieejama informācija par izmaksātajiem pabalstiem, pensijām, atlīdzību un ieturēto ienākuma nodokli, informācija par valsts fondēto pensiju shēmas dalībnieka reģistrāciju un ieguldījuma plāna izvēli, kā arī valsts fondēto pensiju shēmas dalībnieka konta izraksts. Jaunie e-pakalpojumi papildina līdz šim pieejamos deviņus e-pakalpojumus, kurus sadarbībā ar VRAA sniedz VSAA.

VSAA direktore Inese Šmitiņa pauda cerību, ka līdz ar visu 12 e-pakalpojumu ieviešanu un plašāku pakalpojumu pieejamību neklātienē uzlabosies iedzīvotāju informētība par viņu sociālās apdrošināšanas vēsturi.

Portāla pakalpojumi ir pieejami e-paraksta īpašniekiem vai piecu internetbanku – "Swedbank", "Latvijas Krājbankas", "SEB bankas", bankas "Citadele" un "Norvik bankas" – klientiem, kā arī Mobilā ID lietotājiem.

VSAA ir Labklājības ministrijas pārraudzībā esoša valsts institūcija, kas realizē valsts pārvaldes funkciju administrēšanu sociālās apdrošināšanas un sociālo pakalpojumu jomā.

BNS