Bizness un ekonomika
2011. gada 30. novembris, 23:11

Līdz 19.decembrim pagarina lašu un taimiņu zvejas termiņu

Jauns.lv

Lai nodrošinātu Zemkopības ministrijas "Zivju resursu mākslīgas atražošanas rīcības plāna 2011.-2013.g." izpildi, līdz 2011.gada 19.decembrim ir pagarināts lašu un taimiņu vaislinieku zvejas termiņš.

Šo zivju zvejas termiņam bija jānoslēdzas šodien.

Kā informēja Zemkopības ministrijas Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktora vietnieks Nikolajs Liskins, saistībā ar neraksturīgi silto laiku, augsto ūdens temperatūru un zemo ūdens līmeni Latvijas upēs Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" zivju audzētavā "Tome" un tās filiālēs izveidojās situācija, kad vaislas zivju ķeršanas plāns netika izpildīts līdz atļautā zvejas termiņa beigām.

Vienlaikus no piekrastes zvejniekiem tika saņemtas ziņas, ka piekrastē zvejas rīkos ķeras nārstam nobrieduši laši un taimiņi. Tas liecina par to, ka aktīvā lašu un taimiņu migrācija ir iespējama pēc gaidāmajām lietavām un vēja virziena maiņām.

Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori, neskatoties uz lašveidīgo zivju nārsta pabeigšanu, turpinās pastiprināta režīmā kontrolēt situāciju lašupēs.

LETA Nozare.lv

Tēmas