FKTK iesniedz "Latvijas Krājbankas" maksātnespējas pieteikumu
Bizness un ekonomika

FKTK iesniedz "Latvijas Krājbankas" maksātnespējas pieteikumu

Jauns.lv

Finanšu un kapitāla tirgus komisija ceturtdien, 1. decembrī, ir iesniegusi Rīgas apgabaltiesā pieteikumu par AS ''Latvijas Krājbanka'' maksātnespēju un lūgusi Rīgas apgabaltiesu lemt par Aigara Lūša apstiprināšanu par maksātnespējas procesa administratoru.

Rīgas apgabaltiesā iesniegts pieteikums par “Latvijas Krājbankas” maksātnespēju.
Rīgas apgabaltiesā iesniegts pieteikums par “Latvijas Krājbankas” maksātnespēju.

Maksātnespējas procesa administratora kandidāts Aigars Lūsis pēc FKTK lūguma ir apliecinājis, ka AS "Latvijas Krājbanka" maksātnespējas procesā tiks piesaistīta arī zvērinātu revidentu komercsabiedrība un zvērinātu advokātu birojs ar pārstāvības nodrošinājumu ārvalstīs.

Administratoru kandidātu sākotnējo profesionālo atlasi veica biedrības ''Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija'' valde, kura kā visatbilstošāko bija norādījusi Lūša kandidatūru. Arī VA "Maksātnespējas administrācija" no ieteiktajiem kandidātiem par visatbilstošāko kandidātu AS ''Latvijas Krājbanka'' maksātnespējas procesa vadībai atzina Lūsi.

FKTK izvērtēja visu administratoru kandidātu atbilstību Kredītiestāžu likuma prasībām, to reputāciju un pieredzi līdzvērtīgu komercsabiedrību maksātnespējas procesu vadībā.

Tāpat tika izvērtēti administratoru kandidātu iesniegtie rīcības plāni par AS "Latvijas Krājbanka" maksātnespējas procesa vadību. Izvērtējot iepriekš minēto, FKTK nolēma lūgt Rīgas apgabaltiesu lemt par Lūša apstiprināšanu par AS ''Latvijas Krājbanka'' maksātnespējas procesa administratoru.

Kā ziņots, konstatējot "Latvijas Krājbankā" 109 miljonu latu iztrūkumu, FKTK nolēmusi slēgt "Latvijas Krājbanku". Aizdomās par šo noziegumu apcietināts bankas prezidents Ivars Priedītis, bet vēl trīs bankas valdes locekļi un tās līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs tiek turēti aizdomās.