Bizness un ekonomika
2012. gada 6. marts, 12:38

"Apple" trešdien varētu prezentēt jaunu "iPad" modeli

Jauns.lv

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Apple Inc." trešdien varētu prezentēt planšetdatora "iPad" jaunāko versiju, rīkojot pirmo plašo mediju pasākumu kopš dibinātāja Stīva Džobsa nāves.

Ierastā "Apple" manierē uzņēmums sniedzis skopu informāciju par trešdien prezentēšanai paredzēto produktu, tādējādi izraisot plašu baumu vilni tehnoloģiju pasaulē.

Attēls uz medijiem nosūtītajiem ielūgumiem un "Apple" ierastais produktu cikls gan radījis gandrīz pilnīgu pārliecību, ka šī pasākuma zvaigzne būs populārā "iPad" trešās paaudzes modelis.

"Pazīmes liecina par jaunu "iPad" versiju," norāda tirgus izpētes kompānijas "Gartner" analītiķi.

Tikmēr tehnoloģiju pasaulē izskanējušās spekulācijas liecina, ka "iPad 3" tiks aprīkots ar lielākas izšķirtspējas ekrānu, kas būs tuvāks viedtelefona "iPhone 4S" kvalitātei, ātrāku procesoru un, iespējams, uzlabotu kameru.

Tāpat tiek baumots, ka "Apple" tā mākslīgā intelekta asistenta programmatūru "Siri" varētu padarīt pieejamu arī planšetdatoros. "Siri" jau ieguvis plašu popularitāti telefonos "iPhone 4S".

"Apple" varētu arī ieviest "iPad" versiju ar mazāku ekrānu un zemāku cenu, lai cīnītos ar ASV interneta tirdzniecības giganta "Amazon" izstrādātā "Kindle Fire" un grāmatu tirgotāja "Barnes & Noble" radītā "Nook" konkurenci.

Tajā pat laikā analītiķi uzmanīgi arī vēros, kā "Apple" jaunajam vadītājam Timam Kukam veiksies ar Džobsa aizvietošanu šāda veida pasākumos, zinot, ka Džobsam tas padevās lieliski.

Kā ziņots, Džobss mūžībā aizgāja pērn 5.oktobrī pēc ilgstošas cīņas ar vēzi.

Veselības problēmu dēļ Džobss jau augustā atkāpās no uzņēmuma vadīšanas, viņa vietā stājoties Kukam.

LETA